Lekvárové koláče
Lekvárové koláče

Lekvárové taštičky z tvarohového cesta fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 3. augusta 2020
Lekvárové taštičky z tvarohového cesta (fotorecept)
Foto: olinecka

Výborná rýchla pochúťka ku kávičke, alebo len tak na cestu.

26-28
porcií
30 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
250-1 g
250 g (alebo Palmarin)
1 ČL
Plnka:
podľa potreby mletý
podľa potreby mleté
podľa potreby
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Lekvárové taštičky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme soľ, studenú Heru pokrájanú na menšie kúsky, tvaroh a rukou vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do chladničky stuhnúť.

    Lekvárové taštičky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Suroviny na plnku 1,2.

    Lekvárové taštičky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Slivkový lekvár zmiešame s mletými orechami alebo makom. Cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Vykrojíme kolieska, použijeme pomôcku na pirohy, viď foto.

    Lekvárové taštičky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do stredu cesta dáme plnku a uzatvoríme ako pirohy.

    Lekvárové taštičky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Taštičky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 20-25 minút do zlatista. Po upečení za horúca obaľujeme zmesou práškového a vanilínového cukru. Dobrú chuť.

    Lekvárové taštičky z tvarohového cesta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

finczi
Tvarohové cesto je veľmi vďačné, variabilné - taktiež robím. Páči sa mi ,,tvorítko". Ja len obyčajne, prsty, alebo vidlička. Koláčiky sú mňam : )
haji
Taštičky jako malované, jedna náplň lepší než druhá. Pěkný recept, postup i fotečky, krásná práce! Jsi šikulka! S radostí bych dala testovací vzorečky, hmm
garanco
Taštičky sa mi páčia, zaujala ma plnka, ten lekvár s orechami musí byť výborný, najbližšie upečiem podľa Teba :-))
( Rada: margarín - stuhnutý z chladničky - do takého cesta postrúham na slzičkovom strúhadle, potom je rovnomerne rozložený v ceste, tak mi to radila ešte dávno moja mama...)