Lekvárové pirohy s makom
Autor receptu: izabella929
Veľmi obľúbené jedlo.Robím často jedlá zo zemiakového cesta.
40 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvarím v šupke.Uvarené nechám vychladiť.Pripravím si hladkú múku, dám štipku soli a nastrúham do nej ošúpané, vychladené zamiaky. Z uvedých surovím urobím cesto..múka je iba odhadom, lebo neviem, koľko si zemiaky naberú.Vymiesim nelepivé cesto.Cesto rozvaľkám a vykrajujem z neho kolieska, na ktoré ukladám kôpky jablkového lekváru.Formovačom na pirohy uzatvorím kolieska.Do hrnca si dám zovrieť vodu a vyváram v nej pirohy.Hotové polejem roztopeným maslom, posypem mletým makom a práškovým cukrom.Podávam k nim zavárané ovocie aj so šťavou.