Lečo s klobásou (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Kúpila som si pikantnú klobásu a pálivú papriku. Nič mi už nebráni uvariť na obed
lečo.Spomenula som si , ako ho varila Gizi nény.Maďarka ako repa. Dávala do štipľavého
leča aj trošku cukru.
Postup
- Paradajky sparím vriacou vodou a stiahnem šupku. Potom ich pokrájam.
- Na oleji udusím cibuľu a opečiem klobásu. Dala som aj čajovú lyžičku cukru.
- Papriku umyjem , vyberiem jadrovník. Nakrájam ju na prúžky. Pozor! Nechytať si oči rukami.
- Na udusenú cibuľu dám nakrájanú zeleninu. Osolím a pridám aj mleté čierne korenie. Dusím do polomäkka. Nemám rada rozvarenú papriku.
- Kým sa zelenina dusí , tak si pripravím vajíčka. Nerada s nimi varím. Majú tvrdú škrupinu , zle sa rozbíjajú.
- Nakoniec pridám do leča vajíčka. Nechám ich stuhnúť. Mali sme k leču dobrý čerstvý chlieb. Prajem dobrú chuť. Viem , že niekto namiesto vajíčok pridáva do leča ryžu. Ja mám radšej s vajcom.