Foto: slavkabis
Tento recept som našla v jednom časopise a veľmi dlho som sa odhodlávala ho upiecť. Až raz....a výsledok bol viac ako vynikajúci ☺
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a vymažeme formičky maslom. Čokoládu s maslom si dáme do misky ev. hrnca nad paru a necháme roztopiť.
- 2
V inej miske si vyšľaháme vajcia a žĺtky s cukrom. Keď bude zmes hustá a svetlá pridáme vychladnutú rozpustenú čokoládu s maslom a preosiatu múku
- 3
Zmes rozdelíme do formičiek. Ja som mala 4 formičky 150 ml ale dala som skoro plné, tak by sa mohlo dať aj do 6 formičiek. Pečieme cca 10-15 minút na 190 stupňov. Keď bude mať koláčik kôrku pevnú na vrchu, môžeme vypnúť rúru. Vnútri má byť koláčik tekutý. Podávame ešte teplé a podľa chuti s horúcim ovocím, zmrzlinou, šľahačkou,........
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu