Laskonky zo žĺtkovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Prednedávnom so si kúpila šablónu na laskonky. Tieto som piekla podľa priloženého receptu.

40 minút
príprava
35 minút
na 150 °C

Postup

  1. Nad parou vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom, necháme chvíľu ochladnúť. Jemne primiešame pomleté orechy a polohrubú múku.
  2. Na plech dáme papier na pečenie. Šablónu položíme na papier, nanesieme sneh, stierkou rozotrieme a prebytok snehu zotrieme.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150°C asi 15 minút, potom rúru stíšime na asi 90 a pečieme ešte asi 20 minút. Upečené necháme vychladnúť. Vychladnuté stiahneme z papiera, otočíme naopak.
  4. Žĺtky, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme vo vodnom kúpeli do zhustnutia, necháme vychladnúť.
  5. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny.
  6. Postupne zašľaháme vychladnutý žĺtkový krém. Krémom naplníme cukrárenské vrecko z ozdobnou špičkou.
  7. Krém nastriekame na každú druhú laskonku.
  8. Spájame spolu po dve- jednu s krémom, jednu bez krému.
  9. Uložíme na tácku a necháme v chladničke pred podávaním stuhnúť.