Lasagne so špenátom

Autor receptu: evusik

Tento recept je z mojich najobľúbenejších bežných jedál, pretože ho môžem nekonečne obmieňať. Základ sú cestoviny a špenát, ostatné je otázka toho, čo sa nachádza v chladničke. Dnes som ho robila takto:

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. do vriacej vody dáme variť lasagne, ja ich varím veľmi krátko, asi 5 minút, pretože sa budú ešte zapekať
  2. špenát na troche oleja rozmrazíme pridáme dva črievkové syry, alebo akékoľvek iné tavené syry, prípadne zbytky syrov z chladničky, pridáme popučený cesnak aspoň 4 veľké strúčiky, osolíme, okoreníme, dochutíme podľa vlastnej chuti. Ja napríklad dávam za pol lyžičky sypkého bujónu, spraví to výbornú chuť. Nevaríme dlho, výsledná hmota má byť hustá.
  3. na pavnici si upražíme slaninu nakrájanú na pásiky, alebo klobásku na kolieska, ale použiť môžete uvarené párky nakrájané na kolieska, zbytky údeného mäsa .... samozrejme vegetariáni môžu túto časť vynechať
  4. uvaríme si 4 vajcia na tvrdo
  5. do zapekacej misy dáme na dno vrstvu lasagní, potrieme špenátovou plnkou, znovu lasagne, špenát, osmaženú slaninku, lasane, špenát, na kolieska pokrájané na tvrdo uvarené vajcia, lasagne, špenát, lasagne a naposledný plát rozotrieme kyslú smotanu vymiešanú z jedným vajcom a posypeme nahrubo nastrúhanám syrom. Dáme piecť na 200°C asi na 15 minút, tak aby bol vrch pekne do červena zapečený.