Lasagne so špenátom
Autor receptu: evusik
Tento recept je z mojich najobľúbenejších bežných jedál, pretože ho môžem nekonečne obmieňať. Základ sú cestoviny a špenát, ostatné je otázka toho, čo sa nachádza v chladničke.
Dnes som ho robila takto:
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- do vriacej vody dáme variť lasagne, ja ich varím veľmi krátko, asi 5 minút, pretože sa budú ešte zapekať
- špenát na troche oleja rozmrazíme pridáme dva črievkové syry, alebo akékoľvek iné tavené syry, prípadne zbytky syrov z chladničky, pridáme popučený cesnak aspoň 4 veľké strúčiky, osolíme, okoreníme, dochutíme podľa vlastnej chuti. Ja napríklad dávam za pol lyžičky sypkého bujónu, spraví to výbornú chuť. Nevaríme dlho, výsledná hmota má byť hustá.
- na pavnici si upražíme slaninu nakrájanú na pásiky, alebo klobásku na kolieska, ale použiť môžete uvarené párky nakrájané na kolieska, zbytky údeného mäsa .... samozrejme vegetariáni môžu túto časť vynechať
- uvaríme si 4 vajcia na tvrdo
- do zapekacej misy dáme na dno vrstvu lasagní, potrieme špenátovou plnkou, znovu lasagne, špenát, osmaženú slaninku, lasane, špenát, na kolieska pokrájané na tvrdo uvarené vajcia, lasagne, špenát, lasagne a naposledný plát rozotrieme kyslú smotanu vymiešanú z jedným vajcom a posypeme nahrubo nastrúhanám syrom.
Dáme piecť na 200°C asi na 15 minút, tak aby bol vrch pekne do červena zapečený.