Foto: rennatte
Lasagne som robila prvý krát a hneď mali úspech, zvolila som pôstne bez mäsa, ale určite skúsim aj varianty s mäsom, lebo dajú sa Zobraziť celý popisLasagne som robila prvý krát a hneď mali úspech, zvolila som pôstne bez mäsa, ale určite skúsim aj varianty s mäsom, lebo dajú sa plniť rôznymi surovinami, veď aj tu na Vareche je mnoho druhov, tak už len si vybrať podľa chuti.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
nivu postrúhame a rozpustíme na teflónovej panvici, pridáme pretlačený cesnak, a biely jogurt alebo kyslú smotanu
-
2
špenátové listy podusíme na dvoch lyžiciach vody, kým sa voda vyparí, mierne osolíme
-
3
pridáme nivovú omáčku, premiešame
-
4
plátky lasagní postupne ponárame do vriacej vody a necháme prejsť varom, cca 1 minútu
-
5
ukladáme na pekáč potretý maslom
-
6
pridáme špenátovú zmes, kúsky taveného syra (môže byť aj ochutený) a prekrojené paradajky
-
7
vrstvíme pokiaľ máme suroviny, šťava ktorá nám stečie a zostane dáme na povrch lasagní, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť na 20.minút
-
8
pred dopečením posypeme strúhaným syrom
-
9
a dopečieme bez alobalu do chrumkava
ja tiež dávam cestoviny nevarené, ale naposledy som mala asi "veľa" času, alebo "od dobroty neviem čo spraviť", tak som spravila domáce cestoviny na mäsové a to bola rozprávka, mňam, mňam...... takže idem vyskúšať