Lasagne so špenátom a nivou fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 14. marca 2012
Lasagne so špenátom a nivou (fotorecept)
Foto: rennatte

Lasagne som robila prvý krát a hneď mali úspech, zvolila som pôstne bez mäsa, ale určite skúsim aj varianty s mäsom, lebo dajú sa Zobraziť celý popisLasagne som robila prvý krát a hneď mali úspech, zvolila som pôstne bez mäsa, ale určite skúsim aj varianty s mäsom, lebo dajú sa plniť rôznymi surovinami, veď aj tu na Vareche je mnoho druhov, tak už len si vybrať podľa chuti.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
450 g
150 g
2 strúčiky
3 trojuhlníky (tavený syr)
150 g nastrúhaný
10 ks
1 kelímok




Postup

  1. 1

    nivu postrúhame a rozpustíme na teflónovej panvici, pridáme pretlačený cesnak, a biely jogurt alebo kyslú smotanu

    Lasagne so špenátom a nivou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    špenátové listy podusíme na dvoch lyžiciach vody, kým sa voda vyparí, mierne osolíme

    Lasagne so špenátom a nivou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme nivovú omáčku, premiešame

    Lasagne so špenátom a nivou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    plátky lasagní postupne ponárame do vriacej vody a necháme prejsť varom, cca 1 minútu

    Lasagne so špenátom a nivou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ukladáme na pekáč potretý maslom

    Lasagne so špenátom a nivou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridáme špenátovú zmes, kúsky taveného syra (môže byť aj ochutený) a prekrojené paradajky

    Lasagne so špenátom a nivou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vrstvíme pokiaľ máme suroviny, šťava ktorá nám stečie a zostane dáme na povrch lasagní, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť na 20.minút

    Lasagne so špenátom a nivou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pred dopečením posypeme strúhaným syrom

    Lasagne so špenátom a nivou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a dopečieme bez alobalu do chrumkava

    Lasagne so špenátom a nivou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

danielas
Tieto ingrediencie spolu vytvárajú super vyváženú chuť.Tvoje lasagne sú neodolateľné. Ja cestovinu používam nevarenú,myslím,že na výslednej chuti to nič neuberá
monika456
vyzerajú neskutočne lákavo, už sa teším, že ich vyskúšam :)
ja tiež dávam cestoviny nevarené, ale naposledy som mala asi "veľa" času, alebo "od dobroty neviem čo spraviť", tak som spravila domáce cestoviny na mäsové a to bola rozprávka, mňam, mňam...... takže idem vyskúšať
dorisa
krásne, chutné, jednoducho mňam, také milujem
erikala
..vyborny recept! Ja som pridala este trosku smotany omacky :)