Lasagne so špenátom a nivou (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Lasagne som robila prvý krát a hneď mali úspech, zvolila som pôstne bez mäsa, ale určite
skúsim aj varianty s mäsom, lebo dajú sa plniť rôznymi surovinami, veď aj tu na Vareche je
mnoho druhov, tak už len si vybrať podľa chuti.
6 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- nivu postrúhame a rozpustíme na teflónovej panvici, pridáme pretlačený cesnak, a biely jogurt alebo kyslú smotanu
- špenátové listy podusíme na dvoch lyžiciach vody, kým sa voda vyparí, mierne osolíme
- pridáme nivovú omáčku, premiešame
- plátky lasagní postupne ponárame do vriacej vody a necháme prejsť varom, cca 1 minútu
- ukladáme na pekáč potretý maslom
- pridáme špenátovú zmes, kúsky taveného syra (môže byť aj ochutený) a prekrojené paradajky
- vrstvíme pokiaľ máme suroviny, šťava ktorá nám stečie a zostane dáme na povrch lasagní, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť na 20.minút
- pred dopečením posypeme strúhaným syrom
- a dopečieme bez alobalu do chrumkava