Lasagne so špenátom a nivou (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Lasagne som robila prvý krát a hneď mali úspech, zvolila som pôstne bez mäsa, ale určite skúsim aj varianty s mäsom, lebo dajú sa plniť rôznymi surovinami, veď aj tu na Vareche je mnoho druhov, tak už len si vybrať podľa chuti.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. nivu postrúhame a rozpustíme na teflónovej panvici, pridáme pretlačený cesnak, a biely jogurt alebo kyslú smotanu
  2. špenátové listy podusíme na dvoch lyžiciach vody, kým sa voda vyparí, mierne osolíme
  3. pridáme nivovú omáčku, premiešame
  4. plátky lasagní postupne ponárame do vriacej vody a necháme prejsť varom, cca 1 minútu
  5. ukladáme na pekáč potretý maslom
  6. pridáme špenátovú zmes, kúsky taveného syra (môže byť aj ochutený) a prekrojené paradajky
  7. vrstvíme pokiaľ máme suroviny, šťava ktorá nám stečie a zostane dáme na povrch lasagní, prikryjeme alobalom a dáme zapiecť na 20.minút
  8. pred dopečením posypeme strúhaným syrom
  9. a dopečieme bez alobalu do chrumkava