Lapin - paquets - králik v balíčku

Autor receptu: pusta

Blíži sa Veľká noc, hľadala som a našla som tento francúzsky recept na úpravu králika. Vidí sa mi veľmi dobrý a nenáročný na prípravu, ako aj jednoduchý, čo do množstva použitých surovín. Podobný som tu nenašla, rozhodla som sa ho vložiť i ked ja som ho ešte nestihla uvariť.

6
porcií
60 minút
príprava
30-45 minút
na 170/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Králika rozdelíme na porcie tak, aby sme mali čo najmenej úlomkov kostí. Kúsky králika posolíme, okoreníme mletým čiernym korením, dáme na ne troška majoránky alebo rozmarínu a trocha tymiánu. Každý kúsok dôkladne zabalíme do plátkov bôčika a tieto balíčky králika zviažeme potravinárskou niťou.
  2. Na dno zapekacej misy dáme posekanú cibuľu, na ňu rozložíme v jednej vrstve balíčky králika a štvrťky paradajok. Pokropíme olivovým olejom a vložíme do trúby vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme do vytvorenia šťavy, ktorou balíčky občas prelievame.Pečieme cca 30-45 minút. Doba pečenia závisí od veľkosti králika, jeho veku a ako nám pečie trúba.
  3. Podávame horúce so zemiakmi upravenými na rôzny spôsob a cibuľovou šťavou s paradajkami. Môže sa podávať aj s plátkami na masle opečenej bagety, potretej cesnakom. Pred podávaním odstránime potravinársku niť.