Langoše

Autor receptu: netro

Toto je recept na NIE zemiakové langoše.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na cesto budeme potrebovať hladkú múku, vajce, soľ, kyslú smotanu, mlieko a kvasnice. Všetko spolu zmiešajte. Ak máte možnosť, pomôžte si domácou pekáreňou, tzv. "chlebovačom", a nemusíte sa trápiť ručne. Cesto dajte následne do mikroténového sáčku do chladničny na 24 hodín.
  2. Cesto rozdeľte na menšie časti, ktoré natenko pováľkajte a krátko fritujte z oboch strán. Táto dávka výjde asi na 10 langošov. Popri tom si podľa chuti pretlačte cesnak a zmiešajte s olivovým olejom.


  3. Hotové langoše potrite cesnakovou zmesou, prípadne doplňte kečupom a nastrúhaným syrom. Mmmmmm m!