Langoše
Autor receptu: netro
Toto je recept na NIE zemiakové langoše.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na cesto budeme potrebovať hladkú múku, vajce, soľ, kyslú smotanu, mlieko a kvasnice. Všetko spolu zmiešajte. Ak máte možnosť, pomôžte si domácou pekáreňou, tzv. "chlebovačom", a nemusíte sa trápiť ručne. Cesto dajte následne do mikroténového sáčku do chladničny na 24 hodín.

- Cesto rozdeľte na menšie časti, ktoré natenko pováľkajte a krátko fritujte z oboch strán. Táto dávka výjde asi na 10 langošov. Popri tom si podľa chuti pretlačte cesnak a zmiešajte s olivovým olejom.


- Hotové langoše potrite cesnakovou zmesou, prípadne doplňte kečupom a nastrúhaným syrom. Mmmmmm m!