Foto: tinca
Tento recept mám už asi 25 r. zo Slovenky a iné ani nerobím. Viem, že je to kalorická bomba, ale v zimných večeroch môžeme Zobraziť celý popisTento recept mám už asi 25 r. zo Slovenky a iné ani nerobím. Viem, že je to kalorická bomba, ale v zimných večeroch môžeme aj trochu zhrešiť.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetko zmiešame /droždie rozmrvíme/, dobre vypracujeme a vložíme do vyolejovaného mikroténového sáčku aspoň na 4 hodiny do chladničky. Čas neskracovať !! Miesto pochúťkovej smotany môžeme pridať 2 malé biele jogurty. Ale so smotanou je lepšie.
- 2
Potom vyberáme rukou také veľké kúsky, aký veľký lángoš chceme mať. Rukou namáčanou v studenej vode ich roztiahneme a na oleji z oboch strán vypražíme. Cesto vydrží v chladničke i zopár dní, ak neminiete môže sa uchovať aj v mrazničke. Alebo dá sa urobiť aj z 1/2 dávky. Má to veľku výhodu, lebo ak sa rodina vracia z práce v rôznom čase, každý má čerstvé lángoše.
- 3
Rada navyše: lángoše potierame cesnakom rozmiešaným v troške vody so soľou, ja nedávam olej, lebo oni sú dosť mastné z vyprážania. /Nechať stiecť na servítke/ Alebo sa môžu podávať s kečupom a nastrúhaným syrom, prípadne s tatárskou omáčkou napr. sójovou ľahkou, ktorá je diétnejšia. No a k tomu dobrý horúci čajík. Môžeme ich podávať aj k strukovinovým polievkam.
- 2
Moze niekto napisat odpoved na to, ze cesto mrazil? - nestrati tak na tom, ze nie su potom langose napuchnute ako ked je cesto cerstve?
Veru, ked dojde chlebik a nie su taketo suroviny poruke tak sup a urobit lokse! (Radsej ako cakat na "pieckovy chlebik", ktoreho proces trva skoro 4 hodiny).
sú naozaj výborné...mala som podobny recept..ale s týmto sa fajn pracovalo, neboli mastné a všetkým dievčatám chutili! už nebudem iné robiť :-)
Teraz mám zarobené cesto, nachystané pre syna,uvidím čo na to povie.
Sú aj vtedy vynikajúce
vynikajúce ....výborný recept
To, že sa z cesta dá urobiť pizza, to určite vyskúšam.
To myslis vazne? Pri vsetkej ucte - chyba je asi niekde inde ako v recepte. Langose presne podla tohto receptu su neskutocne uzasne. Naozaj a bez prehanania tie najchutnejsie langose ake som kedy vyskusala (a skusala som tych receptov uz naozaj hodne)
Dobre sa roztahuje cesto aj s naolejovanymi rukami. Aj podlozku trosku naolejujem. Ak potom vyprazam langos,v panvici nepriharaju zbytky muky.