Myslím že tento koláčik nebude žiadna novinka pretože je úplne z bežných surovín ale recept som naň nenašla... bola to inšpirácia v jednu Nedeľu Zobraziť celý popisMyslím že tento koláčik nebude žiadna novinka pretože je úplne z bežných surovín ale recept som naň nenašla... bola to inšpirácia v jednu Nedeľu :)
na 210 °C
Suroviny
| PIŠKÓTOVÉ CESTO: | |
| 8 ks |
|
| 7 PL |
|
| 1 ks |
|
| 8-9 PL |
|
| 1 PL |
|
| 150 g |
|
| 1/2 balíčka |
|
| PLNKA: | |
| 2 ks |
|
| 0,5 litra |
|
| podľa chuti + šťava |
|
| 3 - 4 PL |
|
| 1/2 ks |
|
| PENA: | |
| 5 ks |
|
| 6 PL |
|
| na potretie piškóty |
|
| strúhaná na posypanie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si piškótové cesto: - zvlášť vyšľaháme bielky s cukrom a zvlášť žĺtky vymiešame s olejom... - múku si zmiešame s kypriacim práškom - najprv zamiešavame do tuhých bielkov žĺtky, potom múku a nakoniec jemne vmiešame mak PS: je veľmi dôležité mať vopred vyhriatu rúru pri piškótovom ceste pretože šľahané cesto rýchlo upadá. pečieme buď v plechu vystlaným papierom na pečenie alebo ja zvyknem používat tenkú silikónovú podložku.
- 2
Plnku si pripravíme uvarením zlatých klasov s cukrom v mlieku, do vychladnutého pudingu vmixujeme heru, citrónovú šťavu a arómu.
- 3
Penu si pripravíme tak že bielka s cukrom vyšľaháme nad parou do tuha aby nám pena vydržala.
- 4
na koniec natrieme vychladnutú piškótu džemom, na to natierame citrónový krém a naposledy dávame penu ktorú som si ešte posypala strúhanou čokoládou :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ešte vymyslieť, čo so zvyšnými žĺtkami z plnky. Mňam:))