Ľahučké makovo-citrónové rezy

majculanda - fotkamajculanda, 24. februára 2012

Myslím že tento koláčik nebude žiadna novinka pretože je úplne z bežných surovín ale recept som naň nenašla... bola to inšpirácia v jednu Nedeľu Zobraziť celý popisMyslím že tento koláčik nebude žiadna novinka pretože je úplne z bežných surovín ale recept som naň nenašla... bola to inšpirácia v jednu Nedeľu :)

35 minút
na 210 °C

Suroviny

PIŠKÓTOVÉ CESTO:
8 ks
7 PL
1 ks
8-9 PL
1 PL
150 g
1/2 balíčka
PLNKA:
2 ks
0,5 litra
podľa chuti  + šťava
3 - 4 PL
1/2 ks
PENA:
5 ks
6 PL
  na potretie piškóty
strúhaná   na posypanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si piškótové cesto: - zvlášť vyšľaháme bielky s cukrom a zvlášť žĺtky vymiešame s olejom... - múku si zmiešame s kypriacim práškom - najprv zamiešavame do tuhých bielkov žĺtky, potom múku a nakoniec jemne vmiešame mak PS: je veľmi dôležité mať vopred vyhriatu rúru pri piškótovom ceste pretože šľahané cesto rýchlo upadá. pečieme buď v plechu vystlaným papierom na pečenie alebo ja zvyknem používat tenkú silikónovú podložku.

  2. 2

    Plnku si pripravíme uvarením zlatých klasov s cukrom v mlieku, do vychladnutého pudingu vmixujeme heru, citrónovú šťavu a arómu.

  3. 3

    Penu si pripravíme tak že bielka s cukrom vyšľaháme nad parou do tuha aby nám pena vydržala.

  4. 4

    na koniec natrieme vychladnutú piškótu džemom, na to natierame citrónový krém a naposledy dávame penu ktorú som si ešte posypala strúhanou čokoládou :)

Diskusia k receptu

korbacik
Jéééj, to musí byť dobrota:) Aj foto mi stačí na to, aby som to vedela.
Ešte vymyslieť, čo so zvyšnými žĺtkami z plnky. Mňam:))
bejgi
takéto koláčiky u nás môžeme s chuťou, mňaaam :)
marijanka712
velmi pekný zákusok a iste aj chutný mňa zaujala bielková pena nepopisuješ ,ale si myslím, že ju propravuješ nad parou , lebo v opačnom prípade by asi klesla a zvodavovateľa , keď je to tak prosím ta uprav to rp pečú aj tie menej skúsené ktorým to tak jasné nie je.
marijanka712
prepáč ešte ráz som sa vrátila k tvojmu rp a teraz som zbadala, že som jeden bod preskočila , kde popisuješ že sa šlahá na d parou soriii mýliť sa je ľudské ..... ospravedlnujem sa , ale ma pri čítaní receptu vyrušil telefon tak som jeden riadok preskočila......
ula2
mňam,pripomína mi podobne "nanukové rezy",bez toho maku...ukladám.

cistinka
niečo podobné som jedla v Poprade u kamarátky....recept je super!
ola111
Pekné rezy,všetko,čo je s makom je vynikajúce-aspoň pre mňa...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia