Foto: majculanda
Myslím že tento koláčik nebude žiadna novinka pretože je úplne z bežných surovín ale recept som naň nenašla... bola to inšpirácia v jednu Nedeľu Zobraziť celý popisMyslím že tento koláčik nebude žiadna novinka pretože je úplne z bežných surovín ale recept som naň nenašla... bola to inšpirácia v jednu Nedeľu :)
na 210 °C
Suroviny
PIŠKÓTOVÉ CESTO: | |
8 ks |
|
7 PL |
|
1 ks |
|
8-9 PL |
|
1 PL |
|
150 g |
|
1/2 balíčka |
|
PLNKA: | |
2 ks |
|
0,5 litra |
|
podľa chuti + šťava |
|
3 - 4 PL |
|
1/2 ks |
|
PENA: | |
5 ks |
|
6 PL |
|
na potretie piškóty |
|
strúhaná na posypanie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si piškótové cesto: - zvlášť vyšľaháme bielky s cukrom a zvlášť žĺtky vymiešame s olejom... - múku si zmiešame s kypriacim práškom - najprv zamiešavame do tuhých bielkov žĺtky, potom múku a nakoniec jemne vmiešame mak PS: je veľmi dôležité mať vopred vyhriatu rúru pri piškótovom ceste pretože šľahané cesto rýchlo upadá. pečieme buď v plechu vystlaným papierom na pečenie alebo ja zvyknem používat tenkú silikónovú podložku.
- 2
Plnku si pripravíme uvarením zlatých klasov s cukrom v mlieku, do vychladnutého pudingu vmixujeme heru, citrónovú šťavu a arómu.
- 3
Penu si pripravíme tak že bielka s cukrom vyšľaháme nad parou do tuha aby nám pena vydržala.
- 4
na koniec natrieme vychladnutú piškótu džemom, na to natierame citrónový krém a naposledy dávame penu ktorú som si ešte posypala strúhanou čokoládou :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ešte vymyslieť, čo so zvyšnými žĺtkami z plnky. Mňam:))