Lahodný jablkový koláč

slnecnicovka - fotkaslnecnicovka, 25. februára 2013

Tu je originál: http://www.news.sk/rss/link/2013/01/323369/luxusny-jablkovy-kolac-recepty-pozri-sk-dobre-recepty-na-kazdy-den/ a ja vám teraz popíšem upravenú verziu na tému ,,čo chladnička dala".

Suroviny

20 dkg
20 dkg
4 ks
1 dcl
1 dcl
1 bal
1 lyžica
10-12 ks
15 dkg
Smotanová zmes:
400 ml
2 ks
10 dkg
1 bal




Postup

  1. 1

    Jablká si očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Orechy posekáme.

  2. 2

    Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej peny a postupne pridáme múku s práškom do pečiva, kakao, mlieko a olej. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Jablká navrstvíme na cesto a vrch posypeme posekanými orechmi. Pečieme 20 minút, v el. rúre na 200-230°C.

  3. 3

    Vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom a vmiešame kyslú smotanu. Predpečený koláč polejeme smotanovou zmesou a pečieme ďalších 20 minút na 200-230°C. U nás sa po ňom zaprášilo. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

ela77
uložila som si recept, ale asi by som ubrala trocha cukru z cesta i keď ten terajší cukor niekedy nie je takmer vôbec sladký ako býval kedysi nezdá sa vám varecháči?
staja
@ella77 , máš pravdu, aj mne to tak pripadá - rovnaké množstvo cukru a menej sladký koláč
samanka
tak tento koláčik vyzerá veeľmi chutne. Najbližšie vyskúšam. Aj mne sa zdá cukor menej sladký, vyzerá to tak, že je nie je trikrát rafinovaný, lebo aj kryštáliky sú maličké....
mamenka
V našej rodine obľúbený koláč.
Ja dávam do všetkých koláčov, zákuskov len polovičnú dávku cukru, dokonca aj tory sú jedlejšie, keď sú menej sladké.
Skúste a zistíte, že aj toľko cukru je dosť!!!
douglas
Mozno je kolacik chutny, ale mojmu oku nelahodi. Nech sa dari :).
evanaaa
Jaj, @gordonko , zasa máš pravdu, chcú aby ľudia viac kupovali, veru, rafinované. Ja našťastie cukor nepotrebujem, ale beda, sladidlá vyjdu drahšie.
evanaaa
A ku koláču, s jablčkami bude iste dobrý, zaujímavá aj tá poleva, žĺtky so smotanou, len je snáď menej úhľadná, ale veď na výstavu nejde, jesť sa dá aj tak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia