Foto: slnecnicovka
Tu je originál: http://www.news.sk/rss/link/2013/01/323369/luxusny-jablkovy-kolac-recepty-pozri-sk-dobre-recepty-na-kazdy-den/ a ja vám teraz popíšem upravenú verziu na tému ,,čo chladnička dala".
Suroviny
20 dkg |
|
20 dkg |
|
4 ks |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
1 bal |
|
1 lyžica |
|
10-12 ks |
|
15 dkg |
|
Smotanová zmes: | |
400 ml |
|
2 ks |
|
10 dkg |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Jablká si očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Orechy posekáme.
- 2
Vajcia s cukrom vyšľaháme do hustej peny a postupne pridáme múku s práškom do pečiva, kakao, mlieko a olej. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Jablká navrstvíme na cesto a vrch posypeme posekanými orechmi. Pečieme 20 minút, v el. rúre na 200-230°C.
- 3
Vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom a vmiešame kyslú smotanu. Predpečený koláč polejeme smotanovou zmesou a pečieme ďalších 20 minút na 200-230°C. U nás sa po ňom zaprášilo. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja dávam do všetkých koláčov, zákuskov len polovičnú dávku cukru, dokonca aj tory sú jedlejšie, keď sú menej sladké.
Skúste a zistíte, že aj toľko cukru je dosť!!!