Karamelový zákusok
Karamelový zákusok

Lahodné rezy s karamelovou plnkou s burizónmi

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 15. júna 2021

Veľmi zaujímavá kombinácia karamelovej plnky s burizónmi a jemného krému s bielou čokoládou. Jednoduchá príprava zákuska.
Zdroj: https://youtu.be/pm4aq4p_6t0

25
porcií
90 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto (2 pláty):
8 ks
8 PL
4 PL
50 g
2 PL
20 g
12 g
štipka
Krém:
300 ml
50 g
30 g
100 g
120 g
Karamelová plnka:
130 g uvarené
30 g
25 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava plátov: Štyri bielky vyšľahať so štipkou soli a cukrom (4 PL) na hustú penu. Pridať štyri žĺtky a opäť vyšľahať. Potom pridať múku (2 PL), prášok do pečiva (6 g), kukuričný škrob (1 PL) a zľahka vyšľahať. Pridať mäkké maslo (25 g) a kokos (10 g), dôkladne premiešať. Cesto naliať na plech (25×35 cm) vystlaný papierom na pečenie. Piecť 20-25 min pri 180 °C. Rovnako pripraviť aj druhý plát cesta.

  2. 2

    Príprava krému: Cukor rozpustiť v 150 ml mlieka, pridať nastrúhanú bielu čokoládu a na miernom ohni priviesť k varu. Kukuričný škrob rozpustiť v 150 ml studeného mlieka a naliať do vriacej zmesi. Priviesť k varu a variť 3-4 minúty. Mäkké maslo dôkladne vyšľahať. Po malých častiach k maslu pridať studený krém z bielej čokolády a opäť vyšľahať mixérom.

  3. 3

    Príprava karamelovej plnky: Mäkké maslo vyšľahať s uvareným zahusteným mliekom. Pridať burizóny a podrvené pražené arašidy, dôkladne premiešať.

  4. 4

    Pláty rozrezať naprieč na dve časti (vzniknú 4 pláty s rozmermi 17×25 cm). Zákusok zostaviť v poradí: plát - karamelová plnka - plát - polovica krému - plát – polovica krému - plát. Zákusok zľahka stlačiť. Ozdobiť podľa želania a vložiť na 12-24 hodín do chladničky.

  5. 5

    Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/pm4aq4p_6t0

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu