Lahodné rezy s karamelovou plnkou s burizónmi
Foto: razomzastolom
Veľmi zaujímavá kombinácia karamelovej plnky s burizónmi a jemného krému s bielou čokoládou. Jednoduchá príprava
zákuska.
Zdroj: https://youtu.be/pm4aq4p_6t0
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto (2 pláty): | |
8 ks |
|
8 PL |
|
4 PL |
|
50 g |
|
2 PL |
|
20 g |
|
12 g |
|
štipka |
|
Krém: | |
300 ml |
|
50 g |
|
30 g |
|
100 g |
|
120 g |
|
Karamelová plnka: | |
130 g uvarené |
|
30 g |
|
25 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Príprava plátov: Štyri bielky vyšľahať so štipkou soli a cukrom (4 PL) na hustú penu. Pridať štyri žĺtky a opäť vyšľahať. Potom pridať múku (2 PL), prášok do pečiva (6 g), kukuričný škrob (1 PL) a zľahka vyšľahať. Pridať mäkké maslo (25 g) a kokos (10 g), dôkladne premiešať. Cesto naliať na plech (25×35 cm) vystlaný papierom na pečenie. Piecť 20-25 min pri 180 °C. Rovnako pripraviť aj druhý plát cesta.
- 2
Príprava krému: Cukor rozpustiť v 150 ml mlieka, pridať nastrúhanú bielu čokoládu a na miernom ohni priviesť k varu. Kukuričný škrob rozpustiť v 150 ml studeného mlieka a naliať do vriacej zmesi. Priviesť k varu a variť 3-4 minúty. Mäkké maslo dôkladne vyšľahať. Po malých častiach k maslu pridať studený krém z bielej čokolády a opäť vyšľahať mixérom.
- 3
Príprava karamelovej plnky: Mäkké maslo vyšľahať s uvareným zahusteným mliekom. Pridať burizóny a podrvené pražené arašidy, dôkladne premiešať.
- 4
Pláty rozrezať naprieč na dve časti (vzniknú 4 pláty s rozmermi 17×25 cm). Zákusok zostaviť v poradí: plát - karamelová plnka - plát - polovica krému - plát – polovica krému - plát. Zákusok zľahka stlačiť. Ozdobiť podľa želania a vložiť na 12-24 hodín do chladničky.
- 5
Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/pm4aq4p_6t0
Tiež karamelový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu