Karamelový zákusok

Lahodné rezy s karamelovou plnkou s burizónmi

Autor receptu: razomzastolom

Veľmi zaujímavá kombinácia karamelovej plnky s burizónmi a jemného krému s bielou čokoládou. Jednoduchá príprava zákuska.

25
porcií
90 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Príprava plátov: Štyri bielky vyšľahať so štipkou soli a cukrom (4 PL) na hustú penu. Pridať štyri žĺtky a opäť vyšľahať. Potom pridať múku (2 PL), prášok do pečiva (6 g), kukuričný škrob (1 PL) a zľahka vyšľahať. Pridať mäkké maslo (25 g) a kokos (10 g), dôkladne premiešať. Cesto naliať na plech (25×35 cm) vystlaný papierom na pečenie. Piecť 20-25 min pri 180 °C. Rovnako pripraviť aj druhý plát cesta.
  2. Príprava krému: Cukor rozpustiť v 150 ml mlieka, pridať nastrúhanú bielu čokoládu a na miernom ohni priviesť k varu. Kukuričný škrob rozpustiť v 150 ml studeného mlieka a naliať do vriacej zmesi. Priviesť k varu a variť 3-4 minúty. Mäkké maslo dôkladne vyšľahať. Po malých častiach k maslu pridať studený krém z bielej čokolády a opäť vyšľahať mixérom.
  3. Príprava karamelovej plnky: Mäkké maslo vyšľahať s uvareným zahusteným mliekom. Pridať burizóny a podrvené pražené arašidy, dôkladne premiešať.
  4. Pláty rozrezať naprieč na dve časti (vzniknú 4 pláty s rozmermi 17×25 cm). Zákusok zostaviť v poradí: plát - karamelová plnka - plát - polovica krému - plát – polovica krému - plát. Zákusok zľahka stlačiť. Ozdobiť podľa želania a vložiť na 12-24 hodín do chladničky.
  5. Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/pm4aq4p_6t0