porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žĺtky, cukor, vodu a olej vyšľaháme na penu, potom pridáme múku s práškom do pečiva a kakao a nakoniec tuhý sneh z bielkov, ktorý sme vyšľahali so štipkou soli. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť pri teplote 180 stupňov Celzia. Upečené cesto necháme vychladnúť.
- 2
Medzitým si pripravíme krém: v osladenom mlieku uvaríme hustý puding, ktorý necháme chvíľu vychladnúť a zamiešame doň vaječný koňak, celé maslo a vyšľaháme hladký krém. Upečené cesto natrieme džemom, nalejeme a rozvrstvíme na ňom krém a celý plech dáme vychladnúť do chladničky.
- 3
Medzitým si vyšľaháme šľahačku, opatrne pridáme zakysanku a tento biely krém natrieme opatrne na pudingový. Vrch ľubovoľne ozdobíme a koláč dáme stuhnúť do chladničky, až potom z neho krájame rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu