porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks |
|
5 PL |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
|
|
5 PL |
|
3 PL |
|
|
|
Krém č.1: | |
0,5 l |
|
150 g |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
|
|
Krém č.2: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Žĺtky, cukor, vodu a olej vyšľaháme na penu, potom pridáme múku s práškom do pečiva a kakao a nakoniec tuhý sneh z bielkov, ktorý sme vyšľahali so štipkou soli. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť pri teplote 180 stupňov Celzia. Upečené cesto necháme vychladnúť.
- 2
Medzitým si pripravíme krém: v osladenom mlieku uvaríme hustý puding, ktorý necháme chvíľu vychladnúť a zamiešame doň vaječný koňak, celé maslo a vyšľaháme hladký krém. Upečené cesto natrieme džemom, nalejeme a rozvrstvíme na ňom krém a celý plech dáme vychladnúť do chladničky.
- 3
Medzitým si vyšľaháme šľahačku, opatrne pridáme zakysanku a tento biely krém natrieme opatrne na pudingový. Vrch ľubovoľne ozdobíme a koláč dáme stuhnúť do chladničky, až potom z neho krájame rezy.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu