Lahodná škoricovo - kokosová tortička (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Výborná piškóta a plnka ešte lepšia :-). Skvelá kombinácia chutí.....

40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na kúsky rozlámanú čokoládu pridáme ho horúcej kávy a necháme roztopiť, dobre premiešame aby bola hladká.
  2. Maslo, olej a cukor vyšľaháme do peny, pridáme vajíčka a celé prešľaháme. Múku zmiešame s práškom do pečiva a vmiešame k maslovej hmote. Pridáme tekutú čokoládu, škoricu a mlieko. Vzniknuté cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypenej tortovej formy a vložíme do vyhriatej rúry.
  3. Pečieme asi 30 min. Piškótu necháme vychladnúť a vodorovne rozrežeme.
  4. Z kokosového mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding /zlatý klas pridáme podľa hustoty kokosového mlieka/. Môžme použiť aj kokosový puding uvarený v 350 ml mlieka. Do mierne vychladnutého pudingu vmiešame tvaroh, vanilkovú esenciu a cukor podľa chuti.
  5. Piškótu potrieme višňovým džemom a polovicou kokosovej plnky. Prikryjeme druhou piškótou, vrch potrieme zvyšnou plnkou a dáme stuhnúť. Vyšľaháme šľahačku /práškovú alebo *smotanovú*/ a potrieme ňou vrch torty. Ozdobíme kakaom a kandizovanými višňami.