Foto: bejgi
Ľahký, pretože je bez vajec a príprava je na oleji, nie na múke.Ľahšia manipulácia. Dúfam, že tento recept vyskúšate a oceníte tak ako ja pred Zobraziť celý popisĽahký, pretože je bez vajec a príprava je na oleji, nie na múke.Ľahšia manipulácia. Dúfam, že tento recept vyskúšate a oceníte tak ako ja pred pár rokmi.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások.
- 2
Múku, olej, soľ a kvások premiešame a vypracujeme. Necháme vykysnúť. Cca 1 hodinu. Najlepšie v rýchlokyske je to oveľa rýchlejšie , ti čo ju nepoznajú, stačí plastová miska prikrytá na teplom mieste.
- 3
Po vykysnutí môžeme cesto použiť na akýkoľvek kysnutý produkt, t.j. makový, orechový,kakaový, tvarohový....syrové rožteky, mäsové........aj na pizzu.../pozri plnky/ Dôležité je, že ho pripravujeme na doske/kuchynskej, plastovej, nie drevenej/ potretej olejom a nie posypanej múkou. Oveľa ľahšia manipulácia.Ocenia hlavne neskúsené gazdinky. Z 1kg múky vyjde 4ks( veľkosť plechu) koláčov, ja zvyknem s makom, orechami, tvarohom a kakaom...
- 4
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
....a tiez ,ci sa pouziva suche alebo cerstve drozdie?
2 dl oleja na 1 kg múky sa ti zdá nezdravé? A 150 g masla na pol kila múky je zdravé? Je to koláč, a nie hlavné jedlo, nezješ ho 300 g naraz.