Ľahký hruškový koláčik

ingova - fotkaingova, 5. septembra 2015 16:19
Ďalšie recepty »
Ľahký hruškový koláčikFoto: ingova

Máme zrelé hrušky, tak si spravíme k pobednajšej kávičke alebo čaju ľahučky koláčik.

8
porcií
15 min
príprava
40 min
na 180 °C

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, šťavu a kôru z jedného citróna.

  2. 2

    Potom prídáme vanilkový cukor, kokos a polhrubú múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do okrúhlej alebo štorcovej formy, ktorú sme si vymastili a vysypali hrubou múkou.

  3. 3

    5 hrušiek očistíme a nakrájame na hrubšie pláty alebo mesiačiky. Poukladáme ich na cesto.

  4. 4

    Pečieme na 180 C, asi 40 minút podľa rúry a necháme vychladnúť. Pokrájame, posypeme jemne práškovým cukrom a na tanieri ozdobíme šlahačkou, čok.polevou, plátkami hrušky. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist