Foto: ingova
Máme zrelé hrušky, tak si spravíme k pobednajšej kávičke alebo čaju ľahučky koláčik.
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, šťavu a kôru z jedného citróna.
- 2
Potom prídáme vanilkový cukor, kokos a polhrubú múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do okrúhlej alebo štorcovej formy, ktorú sme si vymastili a vysypali hrubou múkou.
- 3
5 hrušiek očistíme a nakrájame na hrubšie pláty alebo mesiačiky. Poukladáme ich na cesto.
- 4
Pečieme na 180 C, asi 40 minút podľa rúry a necháme vychladnúť. Pokrájame, posypeme jemne práškovým cukrom a na tanieri ozdobíme šlahačkou, čok.polevou, plátkami hrušky. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja rada peciem s hruskami takto: varecha.pravda.sk/recepty/hruskovy-tart-z-mandloveho-cest...