Ľahký hruškový koláčik

ingova - fotkaingova, 5. septembra 2015
Ľahký hruškový koláčik
Foto: ingova

Máme zrelé hrušky, tak si spravíme k pobednajšej kávičke alebo čaju ľahučky koláčik.

8
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
150 g
1 ks
100 g
100 ml
180 g
1 ks
1 ks
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, šťavu a kôru z jedného citróna.

  2. 2

    Potom prídáme vanilkový cukor, kokos a polhrubú múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do okrúhlej alebo štorcovej formy, ktorú sme si vymastili a vysypali hrubou múkou.

  3. 3

    5 hrušiek očistíme a nakrájame na hrubšie pláty alebo mesiačiky. Poukladáme ich na cesto.

  4. 4

    Pečieme na 180 C, asi 40 minút podľa rúry a necháme vychladnúť. Pokrájame, posypeme jemne práškovým cukrom a na tanieri ozdobíme šlahačkou, čok.polevou, plátkami hrušky. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu