Ľahký hruškový koláčik

Autor receptu: ingova

Máme zrelé hrušky, tak si spravíme k pobednajšej kávičke alebo čaju ľahučky koláčik.

8
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, šťavu a kôru z jedného citróna.
  2. Potom prídáme vanilkový cukor, kokos a polhrubú múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do okrúhlej alebo štorcovej formy, ktorú sme si vymastili a vysypali hrubou múkou.
  3. 5 hrušiek očistíme a nakrájame na hrubšie pláty alebo mesiačiky. Poukladáme ich na cesto.
  4. Pečieme na 180 C, asi 40 minút podľa rúry a necháme vychladnúť. Pokrájame, posypeme jemne práškovým cukrom a na tanieri ozdobíme šlahačkou, čok.polevou, plátkami hrušky. Dobrú chuť.