Ľahký hruškový koláčik
Autor receptu: ingova
Máme zrelé hrušky, tak si spravíme k pobednajšej kávičke alebo čaju ľahučky koláčik.
8 porcií |
15 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, šťavu a kôru z jedného citróna.
- Potom prídáme vanilkový cukor, kokos a polhrubú múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do okrúhlej alebo štorcovej formy, ktorú sme si vymastili a vysypali hrubou múkou.
- 5 hrušiek očistíme a nakrájame na hrubšie pláty alebo mesiačiky. Poukladáme ich na cesto.
- Pečieme na 180 C, asi 40 minút podľa rúry a necháme vychladnúť. Pokrájame, posypeme jemne práškovým cukrom a na tanieri ozdobíme šlahačkou, čok.polevou, plátkami hrušky. Dobrú chuť.