Foto: martina34
Jahodová sezóna vrcholí a koláče sa vymýšľajú.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
1 dcl |
|
1/2 kocky |
|
2 PL |
|
1/4 čl |
|
1-2 dcl |
|
3 PL |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 balíček |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
|
|
Posýpka: | |
10 dkg |
|
150 g |
|
3 PL |
|
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme kvások z droždia, štipky cukru a vlažného mlieka. Keď podkysne pridáme múku, soľ, ostatný cukor a prilievaním vlažnej vody a oleja vypracujeme vláčne cesto. Cesto necháme 20 minút kysnúť. Zatiaľ si pripravíme posýpku, zmiešame hrubú múku s cukrom a margarínom a uložíme do chladničky stuhnúť, aby sa nám lepšie dala nastrúhať.
- 2
Po vykysnutí cesto vyberieme z nádoby a roztiahneme na olejom vymastený pekáč. V miske si zmiešame tvarohy, cukor aj vanilkový a nastrúhanú citrónovú kôru. Pridáme aj hrozienka. Tvarohovú plnku natrieme na cesto a poukladáme na ňu čerstvé jahody. Na jahody nastrúhame posýpku, ktorá nám tuhla v chladničke. Koláč dáme piecť na 200 stupňov do rúry asi na 30 minút.
- 2
Diskusia k receptu