Kysnutý tvarohový koláč s jahodami a posýpkou

Autor receptu: martina34

Jahodová sezóna vrcholí a koláče sa vymýšľajú.

60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najskôr si pripravíme kvások z droždia, štipky cukru a vlažného mlieka. Keď podkysne pridáme múku, soľ, ostatný cukor a prilievaním vlažnej vody a oleja vypracujeme vláčne cesto. Cesto necháme 20 minút kysnúť. Zatiaľ si pripravíme posýpku, zmiešame hrubú múku s cukrom a margarínom a uložíme do chladničky stuhnúť, aby sa nám lepšie dala nastrúhať.
  2. Po vykysnutí cesto vyberieme z nádoby a roztiahneme na olejom vymastený pekáč. V miske si zmiešame tvarohy, cukor aj vanilkový a nastrúhanú citrónovú kôru. Pridáme aj hrozienka. Tvarohovú plnku natrieme na cesto a poukladáme na ňu čerstvé jahody. Na jahody nastrúhame posýpku, ktorá nám tuhla v chladničke. Koláč dáme piecť na 200 stupňov do rúry asi na 30 minút.