Kysnutý tvarohový koláč s jahodami a posýpkou
Autor receptu: martina34
Jahodová sezóna vrcholí a koláče sa vymýšľajú.
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Najskôr si pripravíme kvások z droždia, štipky cukru a vlažného mlieka. Keď podkysne pridáme múku, soľ, ostatný cukor a prilievaním vlažnej vody a oleja vypracujeme vláčne cesto. Cesto necháme 20 minút kysnúť.
Zatiaľ si pripravíme posýpku, zmiešame hrubú múku s cukrom a margarínom a uložíme do chladničky stuhnúť, aby sa nám lepšie dala nastrúhať.
- Po vykysnutí cesto vyberieme z nádoby a roztiahneme na olejom vymastený pekáč.
V miske si zmiešame tvarohy, cukor aj vanilkový a nastrúhanú citrónovú kôru. Pridáme aj hrozienka.
Tvarohovú plnku natrieme na cesto a poukladáme na ňu čerstvé jahody. Na jahody nastrúhame posýpku, ktorá nám tuhla v chladničke.
Koláč dáme piecť na 200 stupňov do rúry asi na 30 minút.