Kysnutý tvarohovo-slivkový koláč s posýpkou fotorecept
Foto: luwinka
Voňavý dobrý jemný koláčik. Ja som ho piekla v okrúhlej forme. Priemer formy je 20 cm.
porcií
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
60 g |
|
20 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
150 ml vlažné |
|
štipka |
|
Plnka: | |
250 g |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby čerstvé |
|
1 bal. |
|
Posýpka: | |
3 PL |
|
2 PL |
|
5 PL |
|
Postup
-
1
Ako prvé si urobíme kvások. Droždie rozmrvíme v malej miske. Pridáme 1 ČL kryštálového cukru, medzi prsty múky a 1/2 dcl vlažného mlieka. Do misy dáme múku, cukor, maslo, žĺtok, soľ a prilejeme zbytok mlieka. Vymiesime cesto, ktoré necháme kysnúť 30 - 35 minút prikryté utierkou.
- 2
Keď máme cesto vykysnuté, tak ho dáme do formy, ktorú sme vymastili tukom. Roztlačíme ho rukou po celom dne formy. Ja som povrch cesta trochu potrela olejom.
- 3
Plnka: Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom do hladka. Navrstvíme ho na cesto.
- 4
Na vrch poukladáme slivky , ktoré sme si poprekrajovali na menšie kúsky. A posypeme ich škoricovým cukrom.
- 5
Posýpka: Múku , kryšt. cukor a maslo prstami rozdrobíme, aby nám vznikli hrčky - posýpka.
- 6
Posypeme po vrchu koláča a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- 7
Pečieme 35 minút na 180 stupňov.
- 8
Upečený koláč necháme vychladnúť a porežeme ho na kúsky.
- 9
:-)
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu