Foto: pusta
Tento recept som objavila v časopise pre ženy Extra č. 3/2010, upekla som ho už opakovane a vždy s úspechom. Možno sa práve Zobraziť celý popisTento recept som objavila v časopise pre ženy Extra č. 3/2010, upekla som ho už opakovane a vždy s úspechom. Možno sa práve v obdobípôstu tento recept zíde, ale aj inokedy.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
20 g |
|
300 ml vlažné |
|
3 PL |
|
500 g |
|
1 ks |
|
60 g |
|
1 štipka |
|
na vymazanie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Plnka: | |
150 g |
|
200 ml |
|
1 balenie |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti strúhaná |
|
2 PL drvené |
|
na obloženie: | |
500 g pokrájané |
|
50 g pokrájané na špalíťky |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame namrvené droždie so 100 ml vlažného mlieka s 1 PL cukru, 1 PL múky a necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, žltok, Heru izovej teploty, zvyšný cukor, vykysnutý kvások a zvyšným mliekom zamiesime vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť 30 minút. Cesto roztlačíme vlhkou rukou do formy vymazanej tukom a vysypanej múkou. Necháme ešte chvíľu kysnúť vo forme.
-
2
Mak nasypeme do vriaceho mlieka, primiešame vanilkový cukor, práškový cukor, citronovú kôru a škoricu, zahustíme sušienkami. Makovú zmes natrieme na cesto, na ňu poukladáme umyté, na plátky nakrájané hrušky a posypeme mandľami, pokrájanými na špalíčky.
-
3
Pečieme v trúbe na 180 stupňoch 20-25 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť, pokrájame na porcie, kto chce, môže ešte posypať práškovým cukrom.
-
4
ukážka rezu
nevadí, že si nestihla foto, podstatné je, že tak úžasne chutil. :-)))
dakujem ti zo srdca.