Nedá sa jesť len sladké a prepadla ma chuť na niečo chutné a slané. Tak som spravila tieto kysnuté koláčiky vhodné pre bezmliečnu diétu. Zobraziť celý popisNedá sa jesť len sladké a prepadla ma chuť na niečo chutné a slané. Tak som spravila tieto kysnuté koláčiky vhodné pre bezmliečnu diétu. Koláčiky som plnila pohánkovým tvarohom a chutili naozaj dobre.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 400 g |
|
| 20 g |
|
| 0,5 ČL |
|
| 0,75 ČL |
|
| 4 PL |
|
| 1 ks |
|
| 200 ml |
|
| Plnka: | |
| asi 100 g |
|
| 1/2 ks |
|
| podľa chuti |
|
| Na potretie: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z vykysnutého kvásku a ostatných surovín si spracujeme vláčne cesto a rozdelíme ho na rovnaké kúsky (mne ich vyšlo 9).
- 2
Každý kúsok cesta porozťahujeme do kruhu a do jeho stredu dáme tvarohovú plnku. Plnku si pripravíme z polovice najemno nakrájaného pórika, pohánkového tvarohu a soli, všetko spolu zmiešame a môžeme plniť. Po naplnení cesto preložíme, okraje dobre uzavrieme a naplnené koláčiky necháme podkysnúť.
- 3
Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom s trochou soli a pečieme 15 minút pri 180°C.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu