Kysnuté koláče
Kysnuté koláče zo sušeného mlieka s tvarohom a marhuľami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Naozajstná pochúťka na raňajky, desiatu, olovrant na cesty a výlety.
15-16 porcií |
50-55 minút príprava |
25-30 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na plnku, všetky suroviny spolu zmiešame.
- Do 1,5 dl vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie. Necháme na teplom mieste vzísť kvások. Múku hladkú, polohrubú preosejeme do misky, pridáme zvyšok cukru, soľ, vlejeme kvások, vajíčka a olej. V 100 ml vody rozmiešame sušené mlieko, ktoré počas miesenia cesta prilievame do cesta. Vypracujeme hladké nadýchané cesto, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.
- Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pohárom vykrojíme kolieska.
- Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie necháme na plechu 20 minút nakysnúť. Do nakysnutých koliesok dnom pohára urobíme priehlbiny, viď foto. Plníme tvarohom a na vrch uložíme polovicou marhule.
- Pred vložením do rúry potrieme olejom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista.
- Po upečení za horúca potrieme olejom, necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.