Kysnuté koláče

Kysnuté koláče zo sušeného mlieka s tvarohom a marhuľami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Naozajstná pochúťka na raňajky, desiatu, olovrant na cesty a výlety.

15-16
porcií
50-55 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na plnku, všetky suroviny spolu zmiešame.
  2. Do 1,5 dl vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie. Necháme na teplom mieste vzísť kvások. Múku hladkú, polohrubú preosejeme do misky, pridáme zvyšok cukru, soľ, vlejeme kvások, vajíčka a olej. V 100 ml vody rozmiešame sušené mlieko, ktoré počas miesenia cesta prilievame do cesta. Vypracujeme hladké nadýchané cesto, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.
  3. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pohárom vykrojíme kolieska.
  4. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie necháme na plechu 20 minút nakysnúť. Do nakysnutých koliesok dnom pohára urobíme priehlbiny, viď foto. Plníme tvarohom a na vrch uložíme polovicou marhule.
  5. Pred vložením do rúry potrieme olejom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista.
  6. Po upečení za horúca potrieme olejom, necháme vychladnúť.
  7. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.