Kıymalı Yeşil Fasulye (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Posledna tohto ročná úroda zelenej fazuľky :-)

30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Toto je moja posledna tohtoročná úroda fazuľky..su ešte malicke,ale do tohto jedla ako stvorene ;-) kedže sú ešte male a tenke,nielen ze sa rychlo uvaria,ale ich ponechate takto v celej dlzke :-) a to ukáže na tanieri ešte krajšie a chutnejšie ;-P Len im odštipkáte tie končeky,opláchnete a hotovo ;-D
  2. Por si pokrajame na kruzky hrube cca. 0,5-1cm. Do hrnca dame trocha oleja a por trocha posmažíme-zosklovatime.Potom pridame 1PL mletej papriky,premiesame a hned dame nato mlete mäso,osolime ho a par minut spolu posmažíme-podusime,kym mäso nezmeni svoju farbu :-) Prve 2 fotky som nestihla,takze na tejto je por s mletou paprikou a mäsom uz v hrnci :-)
  3. ..potom pridame fazulku..tie co boli uz trocha väčšie,treba prekrojit na polovicu :-)
  4. ..pridame na väčšie kusy nakrajane paradajky..Ale ja uz vlastne paradajky nemam :-( tak som dala za jednu 7dcl flasu uz z mojich na zimu odložených zasob,ktore davam cez zimu namiesto čerstvých paradajok do jedla ;-)
  5. ..pridame na väcsie kocky nakrajanu papriku,ja som dala žltú pre farbu :-)
  6. ..premiešame,osolíme a nechame pokrievkou zakryte 10-15 minut takto dusit..
  7. ..po duseni,zalejeme 8-9dcl vodou..
  8. Dame sol,mlete korenie a isot papriku..
  9. Dobru hrst pokrajanej petrzlanovej vnate,to je asi 1 zväzok :-) Doda jedlu skvelu chut ;-P
  10. ..a nakoniec 2pl salçe.Salça je pomerne sladka,je to paradajkove pyre,ktore doda nielen sladkastu chut,ale aj zhusti jedlu šťavu :-) Premiešame,zakryjeme a nechame varit na strednom ohni 15 minut..vlastne kym bude fazulka do poli uvarena :-) treba skontrolovat.
  11. Cca po 15ich minutach pridame k nej na väcsie kusky nakrajane zemiaky,väcsie vyzeraju v tom krajsie..Musite ich nakrajat na take,aby sa dovarili do mäkka presne s fazulkou spolu.Su rôzne typy zemiakov,takze si typnite kedy ich date k fazulke :-) Takto so zemiakmi som to zakryte este cca 15-20 minut varila uz na menšom ohni za občasného kontrolovania :-) Zemiaky schovajte pod fazulku,budu sa akoby pomaly dusit ;-P a tak vam uz mäkke zemiaky ostanu pekne v celosti ;-) Kym zemiaky zmäknu,fazulka bude ako maslo ;-P
  12. U nas je toto jedlo velmi oblubene,deti vylížu dokonca aj tanier :-)) Podava sa s chlebom,alebo niakym inym pečivom.Je vynikajuce aj ako priloha k ryži ;-P Dobru chut..