Kvetinková veľkonočná torta

Autor receptu: mracik9

Tohto roku sa Veľká noc vzhľadom počasia veľmi nevydarila,tak aspoň kvietky na torte.

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny,postupne pridáme vodu z olejom, pomaly zamiešame múku z kakaom a práškom do pečiva.Do tortovej formy na spodku vyloženej papierom vylejeme zmes a pečieme pri 180 st C asi 30 minút. Kým sa nám pečie korpus,pripravíme si citrónový krém.Do mlieka v ktorom budeme variť puding, si nastrúhame z pol citróna kôru,klasicky uvaríme a do vychladeného pridáme šťavu z celého citróna a maslo.Vymiešame na hladký krém.
  2. Korpus si prekrojíme na dvakrát polejeme sirupom a natrieme krémom,poukladáme banány a priložíme druhou časťou.Zopakujeme to ešte raz a celú tortu pomažeme krémom.Odložím do chladu a ide sa zdobiť.
  3. Bielok z citrónovou šťavou vidličkou vyšľaháme do peny a postupne pridávame cukor,keď už začne hustnúť,rozdelíme si na dve časti a do každej pridáme dve kvapky farby.Ja som ružovú robila z čučoriedkovej šťavy,ale potom som musela pridať viacej cukru.Nakoniec som to rukami spojila na tvárnu hmotu a rozvaľkala medzi fóliou.A fantázii sa medze nekladú,mne sa podarilo toto.Je to šťavnatá tortička s citrónovo-banánovou príchuťou.