Kvaková polievka ohnivej žabky

elixir - fotkaelixir, 23. novembra 2012
Kvaková polievka ohnivej žabky
Foto: elixir

Táto polievočka konzistenciou pripomína hustú hrachovú, chuťovo je však jemnejšia a veľmi nám doma sadla. Potrebujeme kvaku, mrkvu, zemiak, cibuľku... Je to vôbec prvé jedlo, čo som kedy z kvaky robila, a veľmi ma navnadilo použiť ju znovu. :)

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
1 ks
1 ks
2 ks
1/2 kl
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Klasicky, začneme cibuľkou, ktorú si rozkrojíme na polovice - jednu polku nakrájame na kocky a hodíme do hrnca s 30g masla, nech sa trošku poopeká na slabšom plameni.

    Kvaková polievka ohnivej žabky - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si očistíme a nakrájame kvaku, mrkvu a zemiak... Keď je cibuľka sklovitá a už by chcela hnednúť, prihodíme očistenú zeleninku a chvíľu podusíme.

    Kvaková polievka ohnivej žabky - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme 0,75 l vody, pridáme všetky korenia, soľ, kúsok vňate, prikryjeme a varíme 20 minút. To už prišiel čas na druhú polovičku cibule, ktorú nakrájame na kolieska a asi 5 minút predtým, než sa polievka dovarí, ich v malom hrnci opečieme na zvyšnom masle.

    Kvaková polievka ohnivej žabky - obrázok 3
  4. 4

    Obsah polievky rozmixujeme, ak sa zdá príliš hustá, trošku ju zriedime vodou a necháme prevrieť. Naložíme do tanierikov, dáme cibuľku na vrch a pridáme aj trošku vňaťky na ozdobu. Dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

elixir
@izabella929 : veru, teraz mám také obdobie, snažím sa prísť na to čo nám bude doma obom chutiť. Na tomto sme sa zhodli, že chceme znovu, veľmi fajn bola. :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha