Kuriatková omáčka s pečenými zemiakmi fotorecept
Foto: zuzanka1367
Podpolianské hory už tretie ráno fajčia (vyparujú sa ) to býva dobré znamenie pre hubárov. Výsledok nie je až taký oslnivý, ale poteší Zobraziť celý popis Podpolianské hory už tretie ráno fajčia (vyparujú sa ) to býva dobré znamenie pre hubárov. Výsledok nie je až taký oslnivý, ale poteší a vyzerá, že ich bude aj viac, ide pomaly aj spln.
porcie
príprava
na 250 °C
Suroviny
300 g alebo koľko nájdete |
|
2 dcl |
|
1 dcl |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 lyžica |
|
1 kg |
|
na omastenie |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuriatka očistíme pod tečúcou vodou, nemáčame, aj tak sú dosť vodavé, tie odrastené napárame na menšie kúsky.
-
2
Dáme na rozpálené maslo, restujeme pokiaľ sa neodparí tekutina. Trvá to asi 15 minút. Prilejeme deci bieleho vína a necháme odpariť približne 10 minút, prilejeme kokosové mlieko (určite môže byť aj smotana)
-
3
osolíme, pridáme chilli vločky a petržlenovú vňať a necháme zredukovať na hustý krém.
-
4
Malé zemiaky umyjeme, osušíme, pokrájame na polovice. Pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a rúre rozpálenej na 250 stupňov pečieme asi 30 minút.
-
5
Kuriatkovú omáčku dáme na tanier do nej vložíme zemiaky, popučíme ich vidličkou, aby nasiakli skvelou omáčkou a zaželáme si dobrú chuť.
5*