Kurča po Grécky
Autor receptu: dss
Tento spôsob prípravy je obľúbený preto,že sa robí naraz v pekáči. Aj na vareche sú tieto recepty vítané.A prečo po grécky tak na to Vám neviem odpovedať.
40 minút príprava |
75 minút na 175-200 °C |
Postup
- Kurča rozporcujeme poukladáme na plech pokvapkáme olejom osolíme okoreníme.
- Zemiaky očistíme nakrájame na menšie kúsky,zalejeme olivovým olejom,pridáme šťavu zo 4-5 citrónov,horčicu,majoránku,tymián pretlačený cesnakvšetko premiešame a necháme odstáť cca 1,5-2hodiny.
- Cibuľu prekrojíme podľa veľkosti buď na polovice alebo na štrvťky a porozkladáme pomedzi kurča na plech tak isto nakrájame mrkvu ,petržlen,zeler a porozkladáme pomedzi kurča. Na vrch navrstvíme žampióny a nakoniec navrstvíme zemiaky aj so šťavou v ktorej sme ich nechali odstáť.
- Vložíme do vyhriatej rúry na 175-200st.Celzia
- Po 1 hodine pečenia vyberieme povrch posypeme strúhaným syrom zapečieme asi za 15 min.