Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kuracina s rajčinovým pretlakom-Пилешко с доматен сос fotorecept

alex37 - fotkaalex37, 22. novembra 2017
Kuracina s rajčinovým pretlakom-Пилешко с доматен сос (fotorecept)
Foto: alex37

Kuracie v rajčinovom pretlaku je vlastne taký bulharský tradičný recept ktorý má viacero variánt na prípravu. So zeleninou, niekedy sa pridáva pečená paprika, niekedy Zobraziť celý popisKuracie v rajčinovom pretlaku je vlastne taký bulharský tradičný recept ktorý má viacero variánt na prípravu. So zeleninou, niekedy sa pridáva pečená paprika, niekedy syr feta, alebo na konci vajcia na oči. /momentálne nedostatkový tovar-takže vajcia nie sú :-)/ Mäso nemusí byť len kuracie môže sa použiť taktiež bravčovina. Čo však je najzaujímavejšie, že do tohoto jedla sa dá použiť napríklad pečené mäso z predošlého dňa, ktoré sa nezjedlo :-)

2
porcie
20 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1/2 ks
2 strúčiky
1 ks
1/2
300 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny, nakrájame cibuľu, cesnak aj mrkvu. Uložíme do zapekacej misy a pridáme mäso osolené, okorenené a zatiahnuté na panvici, resp. ak je mäso z predošlého dňa už je predpečené, tak zeleninu necháme chvíľku podusiť na panvici.

    Kuracina s rajčinovým pretlakom-Пилешко с доматен сос (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na mäso nalejeme rajčinovú zmes posypeme oreganom, troškou cukru a soli a upečiem v rúre /piekla som v teplovzdušnej na 200 °C/ cca 30 - 40 min. najprv zakryté a potom odokryté. Kým mám čerstvé bylinky zo záhrady používam tie, potom mi musia postačiť aj sušené.

    Kuracina s rajčinovým pretlakom-Пилешко с доматен сос (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

afataga
Toto bude urcite fajnotka, no a jasne, ze chilli musi byt :-)
afataga
Este ma napadlo, ze by nebolo zle tu zeleninu pred tym trochu orestovat na tuku
alex37
@Afataga (23.11.2017 11:36)

ano, dá sa aj orestovať, uškodiť to určite neuškodí. Pekný deň.
kukulienka71
jednoduché a iste výborné podľa zloženia, dám vedieť, ak bude po ochutnávke. Balkánska kuchyňa nám chutí, tak vďaka za nový recept.
katkasugar
Vyzera to dobre, pouzila si lupane paradajky alebo paradajkovy pretlak? Dakujem za odpoved.
alex37
@Katkasugar (25.11.2017 19:30)

Paradajky si zavaram sama. Olúpem nakrájam na kúsky aby sa viac zmestilo do fľašky dám malú mokka lyžičku soli na vrch a vysterilizujem. Nakoľko môj chlap nemá rád kúsky paradajok v jedle, pred použitím mixujem tyčovým mixérom sú výborné, skoro ako čerstvé. Nič sa nepokazí ani pretlakom :-)
katkasugar
Vdaka za odpoved, len ma trosku zmiatlo, lebo v nazve mas pretlak a skor mi to prislo ako lupane paradajky, tak ci onak urcite vyskusam.
monty469
Recept sa mi paci. Urcite ho vyskusam. Je to jednoduche a iste vyborne jedlo
jack
Tak toto sa páči aj mne.Fajnotka.Ukladá.Kuracinka kedykoľvek;-)
alex37
@Jack (26.11.2017 12:50)

aj u nás fičí kuracina, voľakedy to bolo aj o údenom kolene a pečenom bôčiku...:-)
afataga
Tak dnes prisiel konecne rad na toto jedlo, jednym slovom VYYYYBORNE. No ale to by som nebola ja, keby som si rcp. neupravila, takze som vsetku zeleninu orestovala na vypeku z masa (skladujem ho v mraznicke), potom som zarestovala husty pretlak, pridala som saturejku, chilli a pol cukety. Potom som podliala trochou cerevneho vina a horucej vody, stehna som len osolila a opatlala tou omackou. Vrelo doporucujem.


afataga
V nedelu som uz treti krat robila toto skvele jedlo, upravy, ako som popisala vyssie. Je to neskutocne vyborne.
alex37
@Afataga (1.3.2018 12:45)

tvoje kura teda vyzerá neskutočne dobre. vyskúšam aj s tou cukinou a drobnými úpravami aspoň viem čo budem variť cez víkend :-) Ďakujem ešte raz za krásne foto. :-)
1x radost
afataga
V sobotu na obed zas tento nas oblubeny rcp., uz som ani nefotila, nebolo kedy :-)
1x alex37
afataga
Opakujem sa, ale tento vyborny rcp. je uz stalicou na nasom stole, vcera sme zas mali, v chladnicke opusteny petrzlen, zostal od varenia borscu, tak som ho tam fukla a bolo to dobre, nevadil tam. Baby varte, je to fakt super.
1x haji
afataga
Dnes zas obed podla teba, urobila som vo woku podstielku, dala som aj 1 opusteny petrzlen, pridala zas cuketu, chilli, saturejku, tymian a petzlenovu vnat, treba pomaly vypratavat mraznicku, fakt vyborne.


1x haji
afataga
U nas vcera na obed uz ani neviem, kolky krat, super rcp., my to volame kura na mrkve :-)


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia