Kuracina s príchuťou exotiky (fotorecept)

Autor receptu: strigus

Včera som robila poriadky v chladničke a opäť prinášam recept na spôsob "čo dom dal a fantázia vymyslela" :)

25 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Postup

  1. Ako prvé si pripravíme zemiačiky: v šupke ich dôkladne vyumývame, nakrájame na štvrťky a dáme variť, no len po bod varu. Až začnú vrieť, odstavíme ich, vysypeme na plech, pridáme pár plátkov masla, osolíme a dáme piecť horúcim vzduchom na 190°C cca 40 minút.
  2. Kým sa zemiaky pečú, pripravíme 2. prílohu: dáme restovať cibuľu, keď je sklovitá, pridáme med (2 PL) a karamelizujeme.
  3. Keď má zlatistú farbu, pridáme adamova řebra (zmes sladkej papriky, sušeného cesnaku, chili, maltodektrinu, soli, medu a glutamanu).
  4. Po chvíľke pridáme mrkvu, patizón a kaleráb nakrájané na pásiky a necháme zakryté dusiť.
  5. Keď je zelenina skoro udusená, pridáme 2 hrubšie plátky citrónu a ešte pokvapkáme citrónovou šťavou. Podusíme ešte 2 - 3 minútky, aby citrón dostatočne zeleninu ochutil a odstavíme.
  6. Kuracie stehná vykostíme, nakrájame na rezančeky, pridáme solamyl, korenie adamova řebra, karí, sójovú omáčku a cesnak a premiešame. Opatrne s chuťami, pretože už samotné údené stehná majú svoju chuť a slanosť.
  7. Ochutené rezančeky mäska dáme na suchú panvicu (bez oleja), na vrch dáme 2 plátky masla a dáme dusiť. Keď mäso zmäkne, ešte ho sprudka osmažíme, aby dostalo chutnú kôrku a môžme servírovať.
  8. Vyskúšala som pridať aj omáčku - robila som ju vo výpeku z mäska, pridala som smotanu na varenie a tavený syr. Jednoduchá, chutná, hodí sa, ale nie je potrebná. S omáčkou aj bez nej je to chutný obedík. Odporúčam vyskúšať ;o)