Kuracie závitky s medvedím cesnakom
Autor receptu: goodish
Medvedí cesnak je nielen dobrý na jarnú očistu, ale je aj skvelý na prípravu rôznych šalátov, či
plniek. Tento recept je nenáročný a rýchly. Výsledok je však jedinečný!
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Kuracie prsia naporcujeme na hrubšie plátky a tie ešte rozrežeme na polovicu. Ale tak aby na jednej strane neboli rozrezané.
- Plátky kuracích pŕs posolíme, okoreníme čiernym korením, potrieme horčicou a posypeme pokrájaným medvedím cesnakom ( ak nie je čerstvý môžeme nahradiť pestom z medvedieho cesnaku)
- Nakrájame mozzarellu na plátky a mäso zavinieme do rolky.
- Poukladáme na vymastenú misku a posypeme zmesou korenia - paprika, rozmarín, chilli. Zakryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry na 190-200 stupňov na 15-20 min. Potom odokryjeme necháme ešte 10 min. Podávame so zeleninovym šalátom. Môže byt aj s hranolkami, či ryžou.