Kuracie stehná v kapustných listoch

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Slaninu a klobásu pokrájame na malé kocky, opražíme, pridáme pokrájanú cibuľu a papriku, chvíľu podusíme. Potom pridáme kvasenú kapustu, zakryjeme a dusíme asi 20 minút. Kuracie stehná vykostíme, natrieme roztlačeným cesnakom, posypeme vegetou a necháme odležať.
  2. Kapustné listy sparíme vriacou vodou, mierne naklepeme a zabalíme do nich pripravené mäso. Závitky dáme do hrnca s kvasenou kapustou, pridáme zvyšný paprikový krém, cesnak, soľ, korenie, ak treba, prilejeme vodu a prikryté varíme, kým mäso nezmäkne.
  3. Pred podávaním môžeme poliať kyslou smotanou.