Kuracie stehná pečené na smotane
Autor receptu: tatranocka
Recept sa šíril mailom a tak som ho vyskúšala.Je to rýchlovka a chuťovo vynikajúce.Môžte si stehná naložiť večer a po príchode z práce zapnete rúru a za 30min. máte obed na stole.Fotku pridám (lebo Xaver) neskôr,už dva dni sa trápim so snehom.
3-4 porcie |
5 minút príprava |
30 minút na 250 °C |
Postup
- Kuracie stehná naklepeme okolo kosti na 1cm hrúbku a osolíme.Vložíme do misy,zalejeme smotanou,zakryjeme a necháme v chladničke odležať (nemusí sa).
- Po príchode z práce zapneme rúru na 250°C a vložíme pekáčik,ktorý sme jemne potreli olejom,do rúry.Ja to dávam do misy od remosky,je dobré,ak sú stehná natesno,takže podľa množstva stehien vyberáme pekáč.
- Za 30min. máme hotovo (resp. podľa rúry-sledujeme).