Pečené kuracie stehná
	        Kuracie stehná na rasci
	        Autor receptu: siuuu
	         
	        
	        Tento recept milujem. Minimum surovín a maximálny efekt. Pamätám si ho ešte z detstva 
a mám ho rada dodnes. Robím ho vždy, keď sa mi 
dlho nechce stáť pri sporáku, pretože sa robí v podstate sám. Ak vám nevadí vôňa a chuť 
rasce, garantujem vám, že si pochutíte.
| 
 4porcie
 | 
 10 minútpríprava
 | 
 45-50 minútna 185 °C
 | 
Postup
- Mäso umyjeme, osušíme, osolíme a z oboch strán posypeme rascou. Preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie kožou navrch a v rúre zohriatej na 185-190 °C pečieme cca 40-50 minút (podľa veľkosti stehien). Olej ani žiadny tuk nie je potrebný - mäsko si pustí svoju šťavu a tuk. V polovici pečenia kožu namočíme do výpeku,  vrátime naspäť (kožou hore) a dopečieme. Vyskúšame špajľou alebo kovovou ihlicou (na špízy). Najlepšia príloha aspoň podľa nás je zemiakový kaša - klasická alebo v kombinácii so zeleninou (výborná je napríklad zemiakovo-brokolicová).