Kuracie stehná na čínsky spôsob (originálny čínsky recept)

sandriw - fotkasandriw, 30. októbra 2014
Kuracie stehná na čínsky spôsob (originálny čínsky recept)
Foto: sandriw

Tento recept ma naučila variť moja známa z Číny. Hneď na prvý krát mi veľmi zachutil, tak som sa ho rozhodla vyskúšať spraviť aj Zobraziť celý popisTento recept ma naučila variť moja známa z Číny. Hneď na prvý krát mi veľmi zachutil, tak som sa ho rozhodla vyskúšať spraviť aj sama. Nebolo to síce na 100% dokonalé, ako jej pôvodná verzia, no chutilo to úžasne, a nabudúce to už bude určite eňo-ňuňo :D Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

2
porcie

Suroviny

5 ks dolné
2 ks velké
3 ks veľké
3 ks
2 strúčiky
2 cm
 (alebo klasická)
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná zbavíme kože, nožom spravíme na každom niekoľko rezov a polejeme 2 – 3 PL sójovej omáčky. Necháme marinovať minimálne 1 hodinu.

  2. 2

    Mrkvu a zemiaky si očistíme a narežeme na väčšie kúsky. Cesnak ošúpeme na nakrájame na malinké kocôčky, zázvor ošúpeme a nakrájame na plátky (takto ho potom možno jednoducho z jedla odstrániť). Jarnú cibuľku si nakrájame na kolieska, zelenú časť možno nakrájať aj na dlhšie kúsky.

  3. 3

    Na troche rozpáleného oleja si osmažíme cesnak, zázvor a korenie (ak nedostanete sečuánske, vhodné je aj korenie piatich vôní, alebo podľa toho, čo vám chutí viac; ak nedostanete ani jedno, postačí aj klasické čierne korenie). Primiešame cibuľku a keď nám všetko pekne vonia, pridáme mäso so sójovou omáčkou. Chvíľu opekáme, kým už mäso nie je červené a potom pridáme mrkvu so zemiakmi. Miešame, kým sa všetka zelenina tiež neobalí sójovou omáčkou.

  4. 4

    Zalejeme toľkou vody, aby bolo všetko takmer ponorené. Pridáme ustricovú omáčku a za občasného miešania varíme zakryté na strednom ohni, kým sa takmer všetka tekutina neodparí a mäso so zeleninou nie sú mäkké. Na konci ochutnáme, a ak to nie je dostatočne slané, dosolíme.

  5. 5

    Podávame s ryžou, cestovinami, alebo ako v mojom prípade s tenkými slanými palacinkami upečenými z múky, vody, vajíčka a soli (časť vody sa prípadne môže nahradiť trochou mlieka).

Diskusia k receptu

parles
Proč je 5 stehen na dvě porce? 3ks pro pána a 2 ks pro dámu???
bobor1
Číínsku kuchyňu mám rád , určite vyskúšam.Len namiesto vody dám mäsový vývar.
eviana
Toto sa mi veľmi páči, ukladám a isto vyskúšam, ďakujem za skvelú 5* inšpiráciu ;)
afataga
zaujimave s tymi zemiakmi, ale moze to byt fajne, ja by som dala tie stehna uz vykostene
sandriw
Som rada, že sa recept páči :) Od tej známej ešte mám nejaký ten recept v zálohe, ktorý sa chystám uvariť :)

@kanderela : ja som ju dostala, lebo sa tá známa sťahovala do iného mesta a bolo by pre ňu zbytočné ju brať so sebou, ale v dnešnej dobe ju možno kúpiť, už nie len v špecializovaných obchodoch, ale aj trebárs v Kauflande :3
evanaaa
Aj v Bille, mám ju, len som ju ešte nevyužila, tak tu mám recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia