Kuracie srdiečka a žalúdky na paprike a smotane
Tibor Samaranský
šéfkuchár rezortu Drevenice v Terchovej, 10. augusta 2015
šéfkuchár rezortu Drevenice v Terchovej, 10. augusta 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žalúdky zbavíme vrchnej blany, srdiečka zbavíme tuku a krídelká očistíme. Žalúdky a srdiečka nakrájame na rovnaké kúsky a krídelká necháme vcelku.
- 2
V hrnci speníme na masti nadrobno pokrájanú cibuľu dozlatista, pridáme mletú papriku, premiešame a vložíme mäso, ktoré za stáleho miešania na miernom ohni opekáme z každej strany, kým nepustí vlastnú šťavu.
- 3
Mäso zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme bobkový list, rascu, korenie a mierne osolíme. Vnútornosti potom varíme na miernom ohni asi 20 minút.
- 4
Nakoniec pridáme smotanu a creme fraiche, prevaríme a dochutíme. Jedlo môžeme podávať aj s haluškami alebo dobrým domácim chlebíkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Hlavne koreninyim veľmi prospeli si myslím...