Kuracie srdiečka a žalúdky na paprike a smotane

Tibor Samaranský
šéfkuchár rezortu Drevenice v Terchovej, 10. augusta 2015 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kuracie srdiečka a žalúdky na paprike a smotaneFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Žalúdky zbavíme vrchnej blany, srdiečka zbavíme tuku a krídelká očistíme. Žalúdky a srdiečka nakrájame na rovnaké kúsky a krídelká necháme vcelku.

  2. 2

    V hrnci speníme na masti nadrobno pokrájanú cibuľu dozlatista, pridáme mletú papriku, premiešame a vložíme mäso, ktoré za stáleho miešania na miernom ohni opekáme z každej strany, kým nepustí vlastnú šťavu.

  3. 3

    Mäso zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme bobkový list, rascu, korenie a mierne osolíme. Vnútornosti potom varíme na miernom ohni asi 20 minút.

  4. 4

    Nakoniec pridáme smotanu a creme fraiche, prevaríme a dochutíme. Jedlo môžeme podávať aj s haluškami alebo dobrým domácim chlebíkom.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist