Kuracie srdiečka a žalúdky na paprike a smotane

Tibor Samaranský
šéfkuchár rezortu Drevenice v Terchovej, 10. augusta 2015
Kuracie srdiečka a žalúdky na paprike a smotane
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
250 g
2 ks
1 PL
1 PL
100 ml
2 PL
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žalúdky zbavíme vrchnej blany, srdiečka zbavíme tuku a krídelká očistíme. Žalúdky a srdiečka nakrájame na rovnaké kúsky a krídelká necháme vcelku.

  2. 2

    V hrnci speníme na masti nadrobno pokrájanú cibuľu dozlatista, pridáme mletú papriku, premiešame a vložíme mäso, ktoré za stáleho miešania na miernom ohni opekáme z každej strany, kým nepustí vlastnú šťavu.

  3. 3

    Mäso zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme bobkový list, rascu, korenie a mierne osolíme. Vnútornosti potom varíme na miernom ohni asi 20 minút.

  4. 4

    Nakoniec pridáme smotanu a creme fraiche, prevaríme a dochutíme. Jedlo môžeme podávať aj s haluškami alebo dobrým domácim chlebíkom.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Vnútornosti, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené, Kuracina (4)

Diskusia k receptu

mijaita
@micanela je tu víc receptu na srdicka nebo zaludky na paprice, i perkeltu z téhož. Je to vyborne, pokud má někdo vnitrnosti rád. A nemusí to být jen pes :-)
1x ribana
marcel83
Podobny perkelt robievam. Velmi dobre s cestovinou alebo haluskami. @micanela mala asi velmi rada svojho psa, ked mu dopriala.
1x ribana
micanela
isteze dopriala, vsetky moje zvieratka boli z utulku a tu vernost si musis zasluzit - psik sa dozil peknych 17 rokov takze recept je asi dobry :-)
1x ribana
pepi55
Niekto tu chodí kvôli receptom pre rodinu, iní kvôli vareniu psovi a mačke, ktoré nerozpoznajú, či to je hovädzina, alebo kuracina. Smutný osud.
tiginko
smutný osud koho/čoho @pepi55 ? Zvieratiek asi nie, keď im je dopriata taká dobrá strava. Žeby tých srdiečok a žalúdkov? Neboj, tým už je jedno kto ich zje :-)
frezia68
Výborný recept,tiež to občas robievam a chutné :-) a na záver lyžičku horčice.