Kuracie srdiečka a žalúdky na paprike a smotane

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Žalúdky zbavíme vrchnej blany, srdiečka zbavíme tuku a krídelká očistíme. Žalúdky a srdiečka nakrájame na rovnaké kúsky a krídelká necháme vcelku.
  2. V hrnci speníme na masti nadrobno pokrájanú cibuľu dozlatista, pridáme mletú papriku, premiešame a vložíme mäso, ktoré za stáleho miešania na miernom ohni opekáme z každej strany, kým nepustí vlastnú šťavu.
  3. Mäso zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme bobkový list, rascu, korenie a mierne osolíme. Vnútornosti potom varíme na miernom ohni asi 20 minút.
  4. Nakoniec pridáme smotanu a creme fraiche, prevaríme a dochutíme. Jedlo môžeme podávať aj s haluškami alebo dobrým domácim chlebíkom.