Kuracie rezance v medovo-cesnakovej marináde
Autor receptu: lyduss
Mala som víziu dnešného obeda a hľadala som recept, ktorý by tejto mojej vízii
zodpovedal, lenže som nikde taký nenašla. Takže som sa rozhodla pretaviť svoju inšpiráciu
do vlastného kuchárskeho umenia a tak sa zrodila moja prvotina tu na Vareche. Obed sa
zjedol celkom rýchlo, tak dúfam, že zachutí aj iným :-)
5 porcií |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Prichystáme si suroviny na marinádu. Cesnak prelisujeme, pridáme med, sójovú omáčku (ja som použila slanú), solamyl, soľ, zalejeme mliekom a dobre rozmiešame.
- Potom si zoberieme kuracie prsíčka, pekne si ich umyjeme, osušíme a očistíme od blanitých častí.
- Nakrájame na rezance, malé či veľké - ako má kto rád, a zamiešame do pripravenej marinády. Takto pripravené mäso necháme odležať v chladničke niekoľko hodín, najlepšie však cez noc.
- Na druhý deň si prebytočnú marinádu scedíme a mäso necháme odkvapkať na sitku. Zatiaľ si na panvici necháme rozpáliť olej a keď už je dostatočne horúci, rezance sprudka opečieme zo všetkých strán.
- Keď nám už mäsko zbelelo, stiahneme trochu plameň a necháme ešte asi 10 minút podusiť. Netreba ničím podlievať, mäsko si pustí šťavu samo, veď sa celú noc predsa kúpalo v mlieku ;-)
Podávame s ryžou alebo hranolčekmi a nejakým chutným zeleninovým šalátikom. Dobrú chuť.