Kuracie rezance v medovo-cesnakovej marináde

Autor receptu: lyduss

Mala som víziu dnešného obeda a hľadala som recept, ktorý by tejto mojej vízii zodpovedal, lenže som nikde taký nenašla. Takže som sa rozhodla pretaviť svoju inšpiráciu do vlastného kuchárskeho umenia a tak sa zrodila moja prvotina tu na Vareche. Obed sa zjedol celkom rýchlo, tak dúfam, že zachutí aj iným :-)

5
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prichystáme si suroviny na marinádu. Cesnak prelisujeme, pridáme med, sójovú omáčku (ja som použila slanú), solamyl, soľ, zalejeme mliekom a dobre rozmiešame.
  2. Potom si zoberieme kuracie prsíčka, pekne si ich umyjeme, osušíme a očistíme od blanitých častí.
  3. Nakrájame na rezance, malé či veľké - ako má kto rád, a zamiešame do pripravenej marinády. Takto pripravené mäso necháme odležať v chladničke niekoľko hodín, najlepšie však cez noc.
  4. Na druhý deň si prebytočnú marinádu scedíme a mäso necháme odkvapkať na sitku. Zatiaľ si na panvici necháme rozpáliť olej a keď už je dostatočne horúci, rezance sprudka opečieme zo všetkých strán.
  5. Keď nám už mäsko zbelelo, stiahneme trochu plameň a necháme ešte asi 10 minút podusiť. Netreba ničím podlievať, mäsko si pustí šťavu samo, veď sa celú noc predsa kúpalo v mlieku ;-) Podávame s ryžou alebo hranolčekmi a nejakým chutným zeleninovým šalátikom. Dobrú chuť.