Kuracie ragú (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Dnes som varila dve jedlá z jedného základu... Toto je to druhé jedlo :-)
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si nakrájame na menšie kúsky, okoreníme zmesou na kurča, premiešame a prudko orestujeme na horúcom oleji, pridáme nakrájanú okmínovanú pečeň (bravčová alebo kuracia) a na menšie kúsky nakrájanú prerastenú slaninu.
- dobre premiešame, opečieme, v prípade potreby dosolíme, vyberieme a odložíme na teplé miesto.
- Do výpeku dáme na drobno pokrájanú cibuľu, hríby (ja som dala mrazené), na drobno nakrájanú chilli papričku alebo feferónku, podlejeme trošíčku vodou a dusíme. Potom pridáme rajčinový pretlak, alebo pyré, ak treba dolejeme ešte vodu a krátko povaríme. Vložíme naspäť mäso a pod pokrievkou dusíme. V tomto prípade veľmi krátko, pretože kuracie mäso nepotrebuje dlhú prípravu. Naposledy ochutnáme a ak treba dosolíme, dokoreníme.
- Podávame s ryžou a po obede sa dorazíme jablkovým koláčikom :-)