Kuracie prsia v uhorkovo - horčicovej omáčke
Autor receptu: daniella9
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Uhorku očistíme a rozkrojíme po dlžke, lyžicou vyberieme semienka a nakrájame na centimetrové kocky.
Cibuľu nakrájame na drobno.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky.
- Na oleji si orestujeme mäsko, preložíme ho na tanier a osolíme a okoreníme.
Speníme si cibuľku, pridáme kocky uhorky, osolíme, okoreníme a chvíľu dusíme, cca. 2 minúty.
Prilejeme víno a privedieme do varu. Povaríme a ked z vína zostane v panvici približne polovica, tak pridáme orestované kuracie kúsky a chvíľu dusíme.
- Pridáme kurací vývar a smotanu a privedieme do varu. Varíme ešte približne 5 minút a pred koncom zamiešame ešte kremžskú horčicu. Horčica je dosť silná, takže s jej množstvom to netreba preháňať:-).
Odstavíme z ohňa a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Podávame s ryžou alebo s cestovinami.
HoTovo,
dobrú chuť:-)
|