Kuracie prsia v horčicovo-medovej omáčke

Autor receptu: zelovoc

Chutny, rychly, jednoduchy recept na xy variaciu kuracich prsicok

3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. narezeme si kuracie prsia na kocky, cibulu na marne kusky a odlozime. Pouzil som kuracie prsia z jednej velkej bio-sliepky.
  2. v miske rozmiesame med, horcicu, cider, olej, worcester, posypeme adzikou a pridame rozmarin. Poriadne rozmiesame a mozeme doliat troskou vody. Ochutname a pripadne dokorenime, nepouzil som sol. Ta uz je v adzike.
  3. v poriadnom hrubostennom hrnci rozpustime maslo, oprazime cibulku a pridame kuracie prsia. Osmahneme najemno do biela a pridame medovo-horcicovu omacku. Dusime kym kuracina nieje hotova a zahustime troskou muky. Omacky sa zide viac pre zemiakovu prilohu. No a ako prilohu som pouzil zapecene zemiaky v supke nakrajane na kolieska a pecene pri 200 stupnoch na pomastenom papieri okorene podla chuti. Uhorky, feferonky su vitane.