Kuracie prsia v horčicovo-medovej omáčke
Autor receptu: zelovoc
Chutny, rychly, jednoduchy recept na xy variaciu kuracich prsicok
3 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- narezeme si kuracie prsia na kocky, cibulu na marne kusky a odlozime.
Pouzil som kuracie prsia z jednej velkej bio-sliepky.
- v miske rozmiesame med, horcicu, cider, olej, worcester, posypeme adzikou a pridame rozmarin. Poriadne rozmiesame a mozeme doliat troskou vody. Ochutname a pripadne dokorenime, nepouzil som sol. Ta uz je v adzike.
- v poriadnom hrubostennom hrnci rozpustime maslo, oprazime cibulku a pridame kuracie prsia. Osmahneme najemno do biela a pridame medovo-horcicovu omacku. Dusime kym kuracina nieje hotova a zahustime troskou muky. Omacky sa zide viac pre zemiakovu prilohu.
No a ako prilohu som pouzil zapecene zemiaky v supke nakrajane na kolieska a pecene pri 200 stupnoch na pomastenom papieri okorene podla chuti. Uhorky, feferonky su vitane.