Foto: jazycnica
Postup
-
1
Kuracie prsia si umyjeme, nakrájame na kocky, okoreníme (akýmkoľvek korením akým chcete, nebojte sa tiež experimentovať). Premiešame aby bol okorenený každý kúsok a odložíme do chladničky.
- 2
Do hrnca dáme roztopiť kocku a pol masla, pridáme kyslú smotanu, a nastrúhaný syr. Všetko robíme na malom plameni aby nám neprihorelo. Keď sa začne syr roztápať, pomaly prilievame teplé mlieko podľa hustoty omáčky. Keby sme priliali studené syr by sa nám zrazil naspäť do tvrdej hrudky. Ja do syrovej omáčky veľmi rada pridávam cesnakové korenie, ale to už je na vás ako si ju ochutíte. ;)
- 3
Keď je omáčka hotová odstavíme ju a položíme bokom aby nezavadzala. Na panvici si roztopíme zvyšnú polku masla a popražíme kuracie prsia. Pridáme roztlačený cesnak, mrazenú zeleninu a dusíme nejakých 5-6 minút. Pridáme citrónovú šťavu premiešame a vypneme.
- 4
Mäsko so zeleninkou v panvici presypeme do syrovej omáčky, premiešame a podávame so zemiakovou kašou.
- 5
Dobrú chuť. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Hlavne že si so svojou kolegyňou minule dehonestoval nejaké mladé dievča čo sem dalo recept na detviansku kuracinu. Tomuto receptu by môj kamoš Ivoš z Moravy dal názov patlanina paní Beutlingové z Geroldsgruenu-Bavorsko.Ona tam na nás skúšala podobné "špecialitky"