Kuracie prsia so zeleninkou v syrovej omáčke

jazycnica - fotkajazycnica, 23. apríla 2013
Kuracie prsia so zeleninkou v syrovej omáčke
Foto: jazycnica

Suroviny

0,5 kg
 (zmes)
2 strúčiky
2 veľké
25 dkg (na strúhanie)
1 malá
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si umyjeme, nakrájame na kocky, okoreníme (akýmkoľvek korením akým chcete, nebojte sa tiež experimentovať). Premiešame aby bol okorenený každý kúsok a odložíme do chladničky.

  2. 2

    Do hrnca dáme roztopiť kocku a pol masla, pridáme kyslú smotanu, a nastrúhaný syr. Všetko robíme na malom plameni aby nám neprihorelo. Keď sa začne syr roztápať, pomaly prilievame teplé mlieko podľa hustoty omáčky. Keby sme priliali studené syr by sa nám zrazil naspäť do tvrdej hrudky. Ja do syrovej omáčky veľmi rada pridávam cesnakové korenie, ale to už je na vás ako si ju ochutíte. ;)

  3. 3

    Keď je omáčka hotová odstavíme ju a položíme bokom aby nezavadzala. Na panvici si roztopíme zvyšnú polku masla a popražíme kuracie prsia. Pridáme roztlačený cesnak, mrazenú zeleninu a dusíme nejakých 5-6 minút. Pridáme citrónovú šťavu premiešame a vypneme.

  4. 4

    Mäsko so zeleninkou v panvici presypeme do syrovej omáčky, premiešame a podávame so zemiakovou kašou.

  5. 5

    Dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

tiginko
recept je super, ale toho masla sa mi zdá na omáčku straaašne veľa, je to zbytočné, stačí ti polovička malého masla
vevajda
Mnaaaaam kazdopadne vyskusam! :-) tiez dam masla menej, zbytok je oukej :-)
cesminaz
kysla smotana,cesnak....vsetky dokopy pasujuce ingrediencie...mnam urcite je to velmi chutne ;-) ukladam
mirop
ako psicek a macicka piekli tortu.... zial typicke... mrazena zelenina, maslo, eidam 30 a kuracie prsia a sup s tym na varechu... pochvalit sa, samozrejme s korenim sa nebojte experimentovat
1x radox1
mirop
joj neviem ako sa komentar odobera... prepac za moj jedovaty... nevsimol som si ze mas 18 rokov... ked mi bolo ako tebe, tiez som nieco taketo povazoval za experiment a pokrm, s ktorym je nutne sa pochvalit (nastastie vtedy este nebol internet :))), var dalej a uvidis, ze pokial ta to bavi, tak za par rokov sy na syrovo maslove kejdy a mrazenu zeleninu ani nespomenies, hodne zdaru...
tiginko
náhodou, nedala tavený syr, ani vegetu, treba ju pochváliť
mirop
no ano fakt je ze tavenak chyba :)
angast
chutné jedlo a môže byť aj s cestovinnou
concord
@angast
Hlavne že si so svojou kolegyňou minule dehonestoval nejaké mladé dievča čo sem dalo recept na detviansku kuracinu. Tomuto receptu by môj kamoš Ivoš z Moravy dal názov patlanina paní Beutlingové z Geroldsgruenu-Bavorsko.Ona tam na nás skúšala podobné "špecialitky"
ludmilam
Práve to skúšam, no iste si brala ako samozrejmosť soľ, lebo si ju neuviedla. Ale každá kuchárka vie, že je potrebná v každom pokrme. Inak super.
konfredka
Práve to varím..:) Tak snáď sa mi to podarí i keď som pridala ešte aj šampióny a viac cesnaku..:)
konfredka
Práve to varím..:) Tak snáď sa mi to podarí i keď som pridala ešte aj šampióny a viac cesnaku..:)
eraserhead
kuracie a zeleninka je fajn ľahké jedlo, ja uprednosťnujem čerstvú a farebnú zeleninu ktorá spraví takú náladu na tom tanieri ........


2010
Hombre, vy ste museli kupit daaky novy Flexaret , ta fotka vyzera super :-)
3sandra3
@jazycnica dnes som varila podľa Tvojho receptu,,, potrebovala som urobiť rýchlovku a toto je skvelé.... robila som s tarhoňou :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia