Foto: matavarecha
Keď mám čerstvé kuriatka varím tento recept. Druhá varianta je keď sa minú všetky zásoby kuriatok ...
porcie
Postup
-
1
varianta 1: Kuriatka očistíme, umyjeme a dáme dobre odkvapkať. Maslo rozpustíme na panvici pri strednej teplote, huby restujeme asi 2-5 minúty. Posolíme ich a okoreníme, dáme do misky.
-
2
varianta 2: V prípade dubákov namočíme ich do teplej vody a tiež dáme odkvapkať.
-
3
orestujeme ich na masle, posolíme ich a okoreníme, dáme do misky.
-
4
Mäsko nakrájame na kocky. Okoreníme a potrieme olejom, posolíme a pri častom obracaní na rozpálenom tuku na panvici opečieme
-
5
Keď je mäso mäkké, pridáme huby
-
6
Mäsko zmiešame so sójovou omáčkou a smotanovou ak je to riedke zahustíme troškou solamilu rozpusteným v troške mlieka a pridáme nasekanú petržlenovú vňať a krátko povaríme aby sa všetky chute spojili
-
7
podávame buď s hrnčekovými knedličkami
-
8
alebo s ryžou
Diskusia k receptu