Kuracie prsia s citrónovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 17. júna 2016
Kuracie prsia s citrónovou omáčkou
Foto: redakcia
4
porcie

Suroviny

4 ks
2 PL
1 strúčik
1 ks stredná
25 g
250 ml
z 1/2 citróna
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia pozdĺžne prekrojte tak, aby ste vytvorili rezne približne rovnakej hrúbky. Rezne osoľte, okoreňte, pridajte repkový olej s bylinkami a nechajte marinovať aspoň 30 minút, prípadne celú noc.

  2. 2

    Rozpáľte panvicu, vylejte na ňu olej z marinády a mäso prudko opečte z každej strany dozlata. Ak nebudú úplne prepečené, nevadí, dovaria sa v omáčke. Potom mäso vyberte a udržujte v teple.

  3. 3

    Do tej istej panvice dajte cibuľku, maslo a poduste domäkka. Potom podlejte smotanou, pridajte citrónovú šťavu a vráťte mäso do omáčky. Nechajte variť ešte 5 - 7 minút pod pokrievkou. Pred podávaním dochuťte ešte nadrobno nakrájanou čerstvou bazalkou. Podávajte s prílohou podľa vašej chuti.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyzera to pekne. Pri takychto omackach sa bojim, ze ked pridam citron, zrazi mi to tu smotanu.
vyborne si navarila, robim nieco podobne, namiesto citronu davam susene rajciny a masko peciem v remoske,
nabuduce vyskusam tvoj recept,
pekny den ti zelam ☺
toto je fakt pekne a ta retro misticka :) @methi ja tzv. vyrovnavam teplotu zvlast v naberacke, nehrozi, ze by sa zrazila,, aj ked ja by som tie prsia uz dalej nevarila, iba vlozila do hotovej omacky, vcera som robila nieco podobne, prsia na platky vo woku, staci im chvila