Kuracie prsia s citrónovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 17. júna 2016
Kuracie prsia s citrónovou omáčkou
Foto: redakcia
4
porcie

Suroviny

4 ks
2 PL
1 strúčik
1 ks stredná
25 g
250 ml
z 1/2 citróna
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia pozdĺžne prekrojte tak, aby ste vytvorili rezne približne rovnakej hrúbky. Rezne osoľte, okoreňte, pridajte repkový olej s bylinkami a nechajte marinovať aspoň 30 minút, prípadne celú noc.

  2. 2

    Rozpáľte panvicu, vylejte na ňu olej z marinády a mäso prudko opečte z každej strany dozlata. Ak nebudú úplne prepečené, nevadí, dovaria sa v omáčke. Potom mäso vyberte a udržujte v teple.

  3. 3

    Do tej istej panvice dajte cibuľku, maslo a poduste domäkka. Potom podlejte smotanou, pridajte citrónovú šťavu a vráťte mäso do omáčky. Nechajte variť ešte 5 - 7 minút pod pokrievkou. Pred podávaním dochuťte ešte nadrobno nakrájanou čerstvou bazalkou. Podávajte s prílohou podľa vašej chuti.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
vyborne si navarila, robim nieco podobne, namiesto citronu davam susene rajciny a masko peciem v remoske,
nabuduce vyskusam tvoj recept,
pekny den ti zelam ☺
toto je fakt pekne a ta retro misticka :) @methi ja tzv. vyrovnavam teplotu zvlast v naberacke, nehrozi, ze by sa zrazila,, aj ked ja by som tie prsia uz dalej nevarila, iba vlozila do hotovej omacky, vcera som robila nieco podobne, prsia na platky vo woku, staci im chvila

Pridaj komentár k receptu: