Kuracie prsia s citrónovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Kuracie prsia pozdĺžne prekrojte tak, aby ste vytvorili rezne približne rovnakej hrúbky. Rezne osoľte, okoreňte, pridajte repkový olej s bylinkami a nechajte marinovať aspoň 30 minút, prípadne celú noc.
- Rozpáľte panvicu, vylejte na ňu olej z marinády a mäso prudko opečte z každej strany dozlata. Ak nebudú úplne prepečené, nevadí, dovaria sa v omáčke. Potom mäso vyberte a udržujte v teple.
- Do tej istej panvice dajte cibuľku, maslo a poduste domäkka. Potom podlejte smotanou, pridajte citrónovú šťavu a vráťte mäso do omáčky. Nechajte variť ešte 5 - 7 minút pod pokrievkou. Pred podávaním dochuťte ešte nadrobno nakrájanou čerstvou bazalkou.
Podávajte s prílohou podľa vašej chuti.
|