Kuracie prsia plnené špenátom a kozím syrom

Autor receptu: chutimi

Chutné, ľahké a zdravé jedlo, na ktorom sa hádam nedá ani nič pokaziť :)

1
porcia
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia rozrežte po dĺžke aby ste zväčšili plochu. Osoľte a okoreňte z oboch strán.
  2. Jednu stranu obložte špenátovými listmi a vložte syr. Uzavrite tak, aby vám syr počas prípravy nevytiekol. V podstate ho zabaľte do špenátových listov a následne uzavrite aj mäso. Stiahnite ho niťou.
  3. Na panvici si urobte výstelku zo špenátových listov a vložte mäso. Zakryte panvicu pokrievkou a na miernom plameni nechajte najprv podusit, aby bolo mäso aj zvnútra na konci určite hotové, špenát sa podusil a aby sa syr rozpustil. Následne vyhoďte výstelku z listov a mäso opečte na silnejšom plameni zo všetkých strán aby získalo peknú farbu.
  4. Mäso nechajte odpočinúť aby sa šťavy vstrebali a hlavne aby sa vám syr hneď po rozrezaní neroztiekol. Pripravte si šalát z ľadového šalátu, čerstvého špenátu, paradajok, reďkoviek, prípadne z toho, čo máte poruke. Zastreknite kvalitným olivovým olejom a balsamicom a podávajte.
  5. Dobrú chuť!