Kuracie prsia obalené v cestičku so šampiňónmi

mimka946 - fotkamimka946, 5. marca 2013
Kuracie prsia obalené v cestičku so šampiňónmi
Foto: mimka946

Šampiňóny ľúbim stále a nemusia byť ani v omáčke :) A pre tých ktorí sa budu pýtať : áno, je to môj recept ! Zobraziť celý popisŠampiňóny ľúbim stále a nemusia byť ani v omáčke :) A pre tých ktorí sa budu pýtať : áno, je to môj recept ! A dávala som si poriadny pozor aj na pravopis..

Suroviny

300 g
1 ks
1 plátok
7 PL
3 PL
3 ks celé




Postup

  1. 1

    Mäso naklepeme,osolime,okoreníme.Pripravíme si cestičko : Vajcia rozmiešame s kyslou smotanou a hladkou múkou.

  2. 2

    Dáme si variť zemiaky nakrájané na kocky.Zatiaľ si rezne obalíme najskôr v cestičku a potom ich dáme do strúhanky.Upečieme na oleji do zlatista a vyberieme.

  3. 3

    Ked budú zemiaky mäkké odstavíme a odcedíme .Popučime s maslom a petržlenovou vňaťou. Nakoniec si šampiony zbavíme šťavy a nakrájame na malé kúsky. Poprážime ich na masle cca 5-7 minút a odstavíme.Servirujeme rezeň so zemiakmi a posypeme šampionmi.

Diskusia k receptu

ajuschka
pjekne pjekne :) len zampiony by som dala cerstve, tie konzervove moj zaludok akosi nemusi :) a vies co? skus do toho ceesticka nastruhat trosku muskatoveho orieska :)
mimka946
@ajuschka hehe ta deka no dakujem :)) spomenula som si odfotiť az ked som sla jesť do svojej izby :)) :D a čersrve šampiony? no viete byvam na dedine mame tu 3 obchody ale čerstve šampiony u nás dostať tak raz za mesiac..
ajuschka
no to je fakt, aj u nas v jednote je to tak. ja uvazujem o tom ze skusim pestovat. tiez som na dedine, tak uz ich niekde vopcham :)
mimka946
no aj to by bol u mňa problem nakoľko nebývam v rodinnom dome tak nemam kde pestovať jedine na balkone..a taktiež mame aj jednotu a prave v tej maju šampiony no len ako som pisala raz mesačne
gordonko
@ajuschka @mimka946 ...dievence to že ste na dedine ešte neznamená ,že hurá na šampiňony bol som raz u svojho učitela doma , on pestoval šampiňony v pivnici lebo im netreba vela svetla a aj koňský hnoj nato treba ....ak si nekúpite celý substrát ( ak sa to ešte predává )
ajuschka
@gordonko ja viem, mas pravdu. moja suseda napriklad pestuje aj hlivu aj zampiony v studni. cely ten bal ma zaveseny na retazi od vedra, spusteny az tesne nad hladinu a len ked potrebuje poliat tak vytiahne na dazd na hodinku. velmi dobre jej to funguje
radulienka
@Mimka , si šikovná kuchárka, vďaka za pekné recepty a nedaj sa odradiť komentármi "múdrych", držím ti palce a teším sa na ďalšie tvoje recepty...
cloviecka
presne to som mala na jazyku. určite sa nenechaj odradiť. ja v 17-tich som takto určite variť nevedela. si šikovná.
mimka946
Presne koli ľudom ako ste vy tu stale recepty pridavam :) Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia